04 feb. 2017 | 11:00

Samsung a luat o decizie importantă pentru bateriile din Galaxy S8

ACTUALITATE
Samsung a luat o decizie importantă pentru bateriile din Galaxy S8

Pentru a preveni riscul unor eventuale explozii și probleme de producție, Samsung se pare că va importa bateriile pentru Galaxy S8 din Japonia.

Cum am anunțat și în urmă cu câteva zile, la fiecare 24 de ore apar online noi zvonuri referitoare la iminentul Galaxy S8. Nimeni nu știe sigur nimic despre el, iar oficialii sud-coreeni au fost foarte precauți în privința referințelor către viitorul vârf de gamă. Cea mai recentă informație vizează furnizorul bateriilor pentru gadgetul ce ar urma să fie lansat la finele lunii martie.

Galaxy Note 7 a fost un eșec de proporții astronomice pentru Samsung. Telefoanele au explodat în serie chiar și după ce au fost o dată returnate în fabrică, iar furnizorul bateriilor a fost schimbat. În final, s-a ajuns la retragerea de piață a gadgeturilor pentru totdeauna și la inițierea unei investigații ce a durat aproape trei luni. Rezultatele au fost publicate zilele trecute, iar concluzia a fost cât se poate de previzibilă. Ambii furnizori de baterii au creat baterii cu defecte de fabricație ce s-au reflectat în explozii.

După ce au încheiat colaborarea cu furnizorii chinezi și sud coreeni, cei de la Samsung se pare că se orientează către Japonia pentru achiziționarea acumulatorilor ce vor fi folosiți în Galaxy S8. Un pic mai scumpe, dar aparent mai sigure, bateriile cu pricina vor veni de la Murata Manufacturing, conform The Android Soul. Acest nume s-ar putea să nu vă fie foarte cunoscut, dar reprezintă unul dintre furnizorii principali cu care colaborează Apple tot pentru satisfacția nevoilor de baterii.

În privința specificațiilor Galaxy S8, Samsung se pare că va încerca mărirea acumulatorului până la 3250 mAh în varianta standard a aparatului și 3750 mAh într-o versiune Plus. Merită reținut că telefonul nu-și va face apariția la MWC 2017, dar noi surse au afirmat că este posibilă dezvăluirea unui teaser în cadrul conferinței organizate la Barcelona.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele