14102017: Clipuri pe care să le vezi în weekend pe YouTube

de: PLAYTECH
14 10. 2017

Recomandăm o serie de videoclipuri care ne-au plăcut nouă în această săptămână. Nu sunt neapărat recente, dar fie acum am dat peste ele, fie vrem să le împărtășim cu cât mai mulți oameni. Acestea sunt. Unele mai amuzante, altele mai triste și poate unele sunt educative. Acestea fiind spuse, iată recomandarea PLAYTECH de clipuri de săptămâna aceasta.

[related]

PuiuCostel Bojog, unul dintre cei mai talentați stand-up comedianți din România, a publicat pe 8 martie cel de-al treilea spectacol integral pe propriul canal de YouTube. Pe lângă București și Sex, droguri și copii, Fără barbă include cele mai noi glume ale lui Costel.

În contextul în care comedianți populari din afară nu-și postează niciodată gratuit spectacolele online, gestul din spatele clipului de mai sus este destul de generos. Până când Netflix sau HBO vor cumpără drepturile de distribuție ale viitoarelor show-uri de stand-up realizate de comedianți români, ar fi păcat să nu vă bucurați de aceste glume.

GeorgeTrecând peste entuziasmul nemărginit al lui James Grime, care ne prezintă Mașina Enigma, videoclipul este unul destul de bun. În diverse filme artistice sau documentare se vorbește despre Mașina Enigma, însă modul de funcționare al acesteia rămâne, totuși, greu de descifrat. Dacă ai răbdare să urmăriți acest videoclip (și vei avea, pentru că te prinde repede), vei afla, de fapt, cât de complexă era această mașinărie și de ce a fost atât de bună în Al Doilea Război Mondial.

Titlul videoclipului îți prezintă numărul 158.962.555.217.826.360.000, un număr aproape imposibil de citit, care ne arată în câte moduri poate fi setată Mașina Enigma. E lesne de înțeles de ce a fost atât de greu de descifrat mecanismul de funcționare, iar despre asta poți afla din videoclipul recomandat de YouTube, în continuarea acestuia. Ar fi inutil să încerc să explic la mâna a doua spusele lui Dr. Grime, așa că cel mai bine e să fii atent la ce ne prezintă acesta.

NicoletaNu sunt mare microbistă, dar am crescut cu un frate vitreg mai mare, care ținea mereu telecomanda. Aa, să nu mai spun că atunci când nu avea destui oameni pentru fotbalul din cartier mă lua pe post de portar. În orice caz, știu câte ceva despre fotbal și știu și care-i sentimentul celor care joacă. Mă rog, îmi imaginez. Videoul de mai jos ilustrează cum unele visuri chiar devin realitate. Visul unui grup de prieteni care se adună săptămânal să joace fotbal sună cam așa: ”Dă, Doamne, să vină ziua în care vom juca în fața unor fani, cu arbitru oficial, copii de mingi și transmisiune live”.

BiancaConceptul de a aduna un grup de oameni și a chema niște străini să ghicească un lucru anume despre ei nu este unul nou. Cei de la WatchCut Video s-au hotărât să pășească însă pe un teren controversat și să strângă o mână de oameni, din care câțiva lucrează în industria sexului, fie că este vorba de escorte sau modele de videochat.

[readmore]

Clipul în sine poate fi luat drept o analiză socială fină, care dezvăluie stereotipurile care ne guvernează. Este amuzant să observi cum o femeie este respinsă din start ca având vreun job în industria erotică pentru că seamănă cu o casieriță sau pentru că are 50 de ani. Spune multe despre dogmele cu care am crescut, dar și mai multe despre noi ca indivizi.

Răzvan: Clipul acesta are mai mult de un an, dar n-a îmbătrânit o zi. Este o reclamă, dar, înainte să vezi finalul, este un video frumos despre diverse încercări prin care trece fiecare om.  Reușește să adune în mai puțin de un minut mai multă emoție despre români decât pot genera într-un an reportajele siropoase de la TV. Are și două fraze excelente care ar putea deveni oricând un fel de motto al țării: „Muncim peste hotare sperând că într-o zi ne vom întoarce acasă“ și „Muncim pentru copii, sperând că ei nu vor trebui să se chinuie atât“. România a trimis aproape o țară peste graniță și, din când în când, e bine să ne aducă ceva aminte de ce se întâmplă și de realitate.