03 feb. 2017 | 14:39

Protestele încarcă facturile românilor: cum a fluctuat traficul de date mobile

ACTUALITATE
Protestele încarcă facturile românilor: cum a fluctuat traficul de date mobile

Ultima săptămână a fost marcată de proteste în toată țara, iar asta s-a văzut și la capitolul telefonie mobilă, rețelele fiind destul de solicitate în aceste zile.

Reprezentanții grupului de companii Telekom România au înregistrat o creștere deosebită a traficului de date mobile în zona Pieței Victoriei, având în vedere că s-au adunat până la 150.000 de persoane în fața sediului Guvernului. În perioadele de vârf din timpul protestelor, fluxul de date dintr-o zi obișnuită a fost depășit de până la 15 ori. Tocmai de aceea, compania a luat decizia de a aduce la fața locului o unitate mobilă care să suplimenteze semnalul, aceasta urmând să rămână acolo și în zilele următoare, astfel încât rețelele 3G și 4G au capacitatea crescută cu peste 165%.

Reprezentanții Orange România au afirmat că traficul înregistrat de către rețea în zona Pieței Victoriei, pe fondul serilor de proteste, a fost de 10 ori mai mare decât cel dintr-o zi obișnuită. De asemenea, compania a adus o stație mobilă pentru a suplimenta capacitatea rețelei la capitolele date mobile și servicii de voce. De asemenea, aceștia afirmă că monitorizează constant fluxul de trafic, mai ales în aceste perioade, pentru a oferi acces la servicii clienților.

UPDATE: Reprezentanții Vodafone România ne-au transmis că, în ultimele zile de proteste, traficul înregistrat în rețea a fost chiar și de 10 ori mai mare decât valorile obișnuite. Tocmai de aceea, Vodafone a ales să aducă stații mobile în zona Pieței Victoriei, pentru a putea răspunde nevoilor de comunicare ale persoanelor aflate acolo. Compania avea deja două stații mobile instalate în piață, în timp ce a treia a fost pregătită în seara de 3 februarie.

UPDATE: Reprezentanții RCS & RDS ne transmit că, în zilele de protest din Piața Victoriei, traficul înregistrat în rețea a fost cu 100% mai intens decât în zilele obișnuite, dar că aceștia nu au întâmpinat probleme de natură să afecteze clienții. Începând cu data de joi, 2 februarie, RCS & RDS a luat decizia de a instala stații mobile pentru a spori calitatea și intensitatea semnalului în Piața Victoriei, iar monitorizarea rețelei s-a făcut permanent pentru evitarea unor eventuale probleme tehnice.