30 oct. 2017 | 16:00

Acesta este primul telefon 5G din lume

ACTUALITATE
Acesta este primul telefon 5G din lume

Primul telefon 5G din lume pare să fi sosit mai devreme decât ne așteptam, dacă este să ne luăm după informațiile și imaginile apărute pe internet.

Toți marii actori din domeniul telecomunicațiilor investesc milioane de dolari pentru a face progrese în domeniul comunicațiilor 5G, acesta fiind următorul standard de care ne vom bucura în câțiva ani. Nokia și Qualcomm sunt printre fruntașii acestei curse, producătorul de procesoare oferind și o demonstrație de rețea 5G cu modemuri x50 la începutul acestei luni.

Pe fondul acestor progrese, utilizatorul de Twitter Sherif Hanna a postat imaginea unui smartphone despre care spune că este primul telefon 5G din lume. Hanna este angajat în cadrul Qualcomm, ocupându-se de marketing pentru modemuri LTE și 5G NR.

În mesaj, acesta a postat o imagine a unui smartphone, alături de mesajul ”e greu de crezut că țin în mână primul telefon 5G din lume”.

Smartphone-ul din imagine pare să aibă un aranjament de camere foto duale pe spate, dar și un sistem dual LED. Deși camerele sunt aliniate orizontal, blițurile sunt amplasate vertical. Tot pe spatele telefonului vedem și logoul Qualcomm Snapdragon.

Conform celor de la Digit, smartphone-ul din imagine este primul design de referință mmWave 5G de la Qualcomm, nefiind un produs final.

Se pare că ne apropiem cu pași din ce în ce mai repezi de momentul în care tehnologia 5G va fi lansată, iar producătorii fac eforturi din ce în ce mai mari pentru a ajunge la acest moment. Dacă inițial vorbeam de anul 2020 sau chiar mai departe pentru lansarea tehnologiei, e foarte posibil să vedem primele rețele și telefoane funcționale încă din 2019.