19 sept. 2017 | 12:58

Primele telefoane 5G ar putea ajunge pe piață în 2019

ACTUALITATE
Primele telefoane 5G ar putea ajunge pe piață în 2019

Primele telefoane compatibile cu viitoarele rețele 5G ar putea ajunge pe piață chiar în 2019, dacă este să ne luăm după Qualcomm.

Qualcomm face o predicție destul de îndrăzneață spunând că 2019 ar fi anul în care vom avea parte de primele telefoane 5G. Astfel, aceștia ar muta calendarul cu un an mai devreme decât predicțiile actuale din piață cu privire la crearea rețelelor de acest fel.

Calendarul devansat, conform CEO-ului Qualcomm, Steven Mollenkopf, se datorează cererii din ce în ce mai mari a tehnologiei din partea pasionaților de tehnologie, dar și a companiilor. CEO-ul companiei a declarat la Salonul Auto de la Frankfurt că 5G va ajunge pe dispozitive reale peste doi ani, adăugând că dacă ar fi fost întrebat în 2016 despre asta, ar fi estimat că 2020 este anul-țintă.

Ne putem aștepta ca SUA, Coreea de Sud și Japonia să fie primele țări care să lanseze servicii și telefoane 5G, în 2019, China urmând îndeaproape, conform lui Mollenkopf. Acesta e încrezător că cererea va fi mare, iar operatorii telecom se vor mișca repede pentru a lansa servicii competitive, astfel încât să nu piardă startul.

În timpul prezentării de la Frankfurt, Mollenkopf a descris 5G ca un element-cheie pentru inovația din sectorul auto, în anii următori, spunând despre tehnologia V2E (vehicle to everything) va permite mașinilor să comunice cu indicatoarele auto, cu automobile și chiar cu pietoni.

Succesul 5G va depinde și de rețele, iar Qualcomm deja lucrează cu Verizon și cu Sprint pentru a testa rețelele. De asemenea, aceștia lucrează și cu Nokia la teste care vor ajuta la crearea rețelelor din a cincea generație.