14 oct. 2017 | 08:56

Prima luptă între roboți gigantici va fi difuzată live pe internet

VIDEO VIDEO

Când te gândești la roboți gigantici, îți vin în minte filmele SF cu bugete generoase din ultimul deceniu, dar o astfel de competiție va fi transmisă live pe internet.

Cu toții ne-am dorit roboței când eram mici, chiar și dacă îi realizam singuri din pachete de țigări. Mastodonții desprinși din filmele copilăriei au generat o fascinație teribilă pentru mine și același entuziasm a fost alimentat de curând prin filme ca Pacific Rim. Aș fi vrut să pun și Transformers în aceeași categorie, dar din păcate nu sunt fan.

În orice caz, trecând peste motivație, mi se pare incredibil că trăim în secolul în care luptele între roboți nu mai reprezintă doar un subiect de film, ci o competiție reală pe care o poți vedea live pe internet. Primul duel între roboți gigantici are o dată de difuzare și nu mai avem mult de așteptat. Din câte se pare, se lucrează de aproximativ 2 ani la materializarea acestui proiect, iar interesul este sporit de faptul că cele două creații participante reprezintă SUA și Japonia.

Prima luptă între roboți gigantici va difuzată gratuit pe canalul de Twitch megabotsinc pe data de 18 octombrie, în doar câteva zile, la ora 5:00 A.M – ora României. Ora destul de matinală s-ar putea să descurajeze potențialii pasionați din țara noastră, dar înregistrarea va fi disponibilă online în urmă evenimentului și, cel mai probabil, va ajunge și pe YouTube, respectiv Facebook.

Cei doi roboți participanți au fost dezvoltați pe parcursul a doi ani. MegaBots Eagle Prime a fost realizat de o echipă de ingineri din Statele Unite ale Americii pasionați de robotică. Are o înălțime de 4,87 metri și 12 tone. Kuratas, robotul japonezilor a fost creat de compania Suidobashi Heavy Industries. are 6,5 tone și o înălțime de 3,96 metri. Rămâne să vedem cine va câștiga și dacă diferența de greutate și înălțime dintre cei doi roboți se va reflecta într-un avantaj sau dezavantaj.

GIANT+ROBOT+DUEL_JPEG

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele