08 mart. 2017 | 07:31

Această casă a fost făcută în 24 de ore și costă doar 11.000 de euro

VIDEO ACTUALITATE

Amatorii de creații imprimate 3D vor fi bucuroși să afle că își pot achiziționa o casă imprimată 3D creată de un startup american.

În trecut, mai multe companii au reușit să imprime 3D componente care ulterior au fost folosite la o casă. Apis Cor a atins însă performanța de a construi o întreagă casă în 24 de ore. Compania cu sediul în San Francisco și-a materializat proiectul într-o localitate din Rusia. Premiera majoră constă în faptul că nu au fost folosite prefabricate și nici nu s-a folosit fundația unei locuințe mai vechi.

2 Apis Cor casa imprimata 3d

Secretul stă în imprimarea 3D. Pentru această casă imprimată 3D s-a folosit o imprimantă mobilă de mari dimensiuni care funcționa cu ciment autentic. Folosind acest material pe care îl cunoaștem cu toții s-au realizat pereții exterior, pereții despărțitori ai camerelor și toate celelalte componente interioare. Muncitorii au participat la zugrăvirea noii clădiri și la instalarea componentelor electrice și sanitare. Izolația exterioară a fost de asemenea făcută de oameni. Detaliile contează însă mai puțin, în contextul în care întregul proiect s-a materializat în doar 24 de ore.

În final, s-a obținut o casă de dimensiuni reduse, un pic mai mare decât o cameră de hotel, cu suprafața de 37 de metri pătrați. În contextul în care s-a creat un trend de căsuțe micuțe în Statele Unite, această casă s-ar putea să fie perfectă pentru un număr mare de persoane. Chiar și așa, cei de la Apis Cor au ținut să menționeze că întregul sistem este scalabil și se pot realiza case mult mai mari într-un timp mai mare. Ca referință, prețul pentru casa din imaginile alăturate a fost de 10.134 de dolari, din care cea mai mare parte a bugetului s-a reflectat în ușa de la intrare și în ferestre.

În final, casa imprimată 3D a fost mobilată complet cu ajutorul celor de la Samsung care au venit la înaintare cu un frigider și un televizor curbat. Pentru mai multe detalii despre proiect, puteți intra pe pagina celor de la Apis Cor sau puteți viziona clipul de mai sus.3 Apis Cor casa imprimata 3d

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele