Poți spera la telefoane chinezești Xiaomi mai ieftine

Poți spera la telefoane chinezești Xiaomi mai ieftine

Xiaomi deschide magazin în Spania și asta ar trebui să se vadă și în prețurile din România. Sau să-ți cumperi unul de-acolo, când ajungi.

Venirea Xiaomi în Spania înseamnă că această companie încearcă să își câștige capital de imagine, și chiar utilizatori, pe unul dintre cele mai dificile continente. După succesul imens din China, Xiaomi s-a bucurat mai mult de prezență în alte țări prin achiziții directe de pe magazinele chinezești, apoi prin import de către unii distribuitori. Motiv pentru care le găsești și la eMAG, unde prețurile ajung și la peste 3.000 de lei, în funcție de model.

Despre magazinul oficial din Spania a scris Computer Blog și a detaliat că telefoanele Xiaomi vor fi oficial disponibile pe Amazon.es, dar și la MediaMarkt, Phone House sau chiar Carrefour. Prețurile telefoanelor Xiaomi sunt foarte competitive în Spania și rămâne de văzut cât va costa transportul în Europa. Mai important, va fi de văzut dacă se respectă garanția în caz că ai probleme cu telefonul.

Dan Dragomir a notat și câteva prețuri pe care le-a remarcat în Spania pentru telefoanele Xiaomi. Astfel, Xiaomi Mi 1A costă 229 de euro, adică vreo 1.060 de lei, iar la noi în magazine are un preț de 1.200 de lei. Cel mai popular telefon al lor este Xiaomi Mi Mix 2, pe care l-am recomandat și noi pentru o experiență bună cu un smartphone high-end. Acesta are un preț de 500 de euro, adică vreo 2.300 de lei. La noi a fost listat cu peste 3.000 de lei, iar acum nu mai e în stoc nici la eMAG. Cel vechi e aproape 2.800 de lei. În fine, cel mai ieftin telefon Xiaomi pare să fie Redmi 4A, care costă 99 de euro.

Citește și: