Plantronics Voyager 5200 – Cască wireless pentru conversații fără griji

Plantronics Voyager 5200 - Cască wireless pentru conversații fără griji

Plantronics este o prezență obișnuită pe piața căștilor wireless și a reușit să-și asigure o bază de fani și utilizatori prin produse remarcabile. Unul dintre ele este Voyager 5200.

A fost o perioadă ciudată la finalul anilor ‘90 și începutul anilor 2000, când purtatul unei căști wireless, conectată la telefon, era atât de rar întâlnit, încât oamenii credeau că ești nebun, vorbești singur. Presupun că așa e cu fiecare nouă tehnologie, are nevoie de-o perioadă în care să fie adoptată și, mai ales, acceptată. Așa pot spune acum, în 2017, că o cască wireless nu mai e deloc ciudată, ba chiar putem discuta despre produse premium și dedicate segmentului business. Voyager 5200 de la Plantronics intră în zona asta.

Majoritatea gadgeturilor sunt, în prezent, într-o cursă a miniaturizării – totul mai mic, cu mai puține butoane, dar Plantronics Voyager 5200 este contra curentului și cu motiv. Are un set de controale bine implementate pe cască și la care ajungi ușor, fără să trebuiască să fii dependent de o aplicație sau de gesturi pe-o suprafață tactilă. Butonul Power este în spatele unității principale (partea care vine în spatele urechii), portul de încărcare este la bază și butoanele de volum sunt în partea de sus.

De asemenea, ai și un buton care îndeplinește cu mai multe roluri, în funcție de ce ai nevoie. Poți răspunde la un apel, poți tăia microfonul pentru unul în care ești angajat deja sau, partea cea mai bună din punctul meu de vedere, poți să activezi un asistent digital suportat de smartphone – de la Siri la Cortana și Google Assistant. Desigur că asta funcționează pe telefon, dar casca este gândită să se „înțeleagă” la fel de bine și cu un desktop.

Voyager 5200 este gândit pentru scenarii în care stai pe telefoane toată ziua, de unde și suportul extins pentru dispozitive prin care ai putea să comunici cu cineva și pentru aplicații, în special Skype. De asemenea, casca poate fi potrivită atât pe urechea stângă, cât și pe dreapta. Vine și cu suport pentru comenzi vocale, ca să poți ignora sau prelua apeluri fără să îți distragi atenția de la ceea ce faci.

Ziceam la început că e pentru mediul business, pentru heavy use, iar aici trebuie să menționez tehnologia pentru un sunet mai bun preluat de microfon. E ca un boom folosit la filmări, cu un braț mai lung pentru mai mult spațiu dedicat microfonului și folosește tehnologia WindSmart, care detectează și ajustează sunetul în funcție de adierea vântului. Astfel, anulează cu eficiență zgomotul și poți purta conversații natural, chiar și când ești pe stradă.

Autonomia Voyager 5200 este undeva între șapte și nouă ore, dar depinde foarte mult de la utilizator la utilizator, cât o ții conectată, câte comenzi vocale folosești, câte apeluri îți intermediază sau cât de des asculți muzică la ea în pauzele de conferințe. În sensul sporirii autonomiei, poți cumpăra și pachetul care îți pune la dispoziție o cutie specială. E folosită și să porți cască cu tine pe unde ajungi, dar și să o fixezi pentru încărcare, la birou, între conversații. Nu în ultimul rând, pe Voyager 5200 există și senzori care detectează când folosești dispozitivul și când nu, ca să-l pună în standby când îl dai jos de la ureche.

Ce-i poate fi reproșat e confortul pentru cei care poartă ochelari, nu e chiar plug’n’play. Altfel, per total, Voyager 5200 este un produs lăudabil pentru categoria asta de produse. Oferă o rază mare de acoperire, o calitate bună a sunetului, inclusiv cu capabilități excelente de anulare a zgomotului, opțiuni pentru control și conectivitate, dar și o autonomie bună (cât o zi de muncă).

Citește și: