15 feb. 2017 | 08:11

Din cauza rasismului, PewDiePie începe să piardă contracte importante

ACTUALITATE
Din cauza rasismului, PewDiePie începe să piardă contracte importante

O glumă făcut în urmă cu câteva zile de PewDiePie începe să-l coste foarte scump pe cel mai popular vlogger de pe YouTube.

Ultimele zile au fost încărcate de vești proaste pentru PewDiePie, iar acestea nu par să se oprească prea curând. Pe de o parte, vedeta a ajuns populară pe YouTube printr-o atitudine deschisă, relaxată și glume ocazional deplasate. Se pare însă că a depășit totuși o linie importantă, iar contractele importante de finanțare au început să cadă unul câte unul.

Totul a pornit de la un site intitulat Fiverr, unde poți oferi 5 dolari pentru ca diverși indivizi să ducă la îndeplinire sarcini. Într-un experiment imortalizat în imaginea de mai sus, Felix Kjellberg s-a gândit că ar fi amuzant să ofere o suma modică unor indivizi care să se filmeze ținând o pancardă cu mesajul ,,Moarte tuturor evreilor.” Printr-o postare ulterioară pe Tumblr, PewDiePie a insistat pe faptul că i se părea imposibil ca cineva să facă respectivul gest. Totul a fost un experiment absurd menit să evidențieze disperarea oamenilor care ar face orice pentru niște bani. În același editorial, a detaliat că gestul nu ar fi trebuit să fii perceput ca pro-nazist și că el nu încurajează antisemitismul.

Din păcate, a fost prea târziu. Cea mai mare vedetă de pe YouTube cu miliarde de vizualizări la toate clipurile sale a pierdut contractul cu Maker Studios, o companie Disney cu care ar fi trebuit să colaboreze la un serial. A doua veste proastă a venit de la YouTube. Conform celor de la Kotaku, gigantul tocmai i-a anulat al doilea sezon din Scare PewDiePie, un serial ce era distribuit doar prin intermediul serviciului contra-cost YouTube Red.

YouTuber-ul a fost eliminat și din lista Google Preferred ce includea generatori de conținut ce erau recomandați pentru a găzdui reclame. Cu alte cuvinte, Google îl ajuta să câștige mai mulți bani din clipurile sale care oricum aveau un număr spectaculos de vizualizări. Toate acestea au luat sfârșit pentru PewDiePie, dar nu se știe dacă nu vor continua să apară consecințe negative ale gesturilor sale în zilele următoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele