16 oct. 2017 | 14:48

Orange lansează un serviciu care să înlocuiască cu succes SMS-ul

ACTUALITATE
Orange lansează un serviciu care să înlocuiască cu succes SMS-ul

Orange România va fi unul dintre primii operatori din lume, care încorporează clienților săi Chat Messages, o evoluție a serviciului SMS.

Noul serviciu, disponibil tuturor clienților cu aplicația Android Messages, combină cele mai bune funcții de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google și cele mai bune informații de rețea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services).

Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video, pot trimite emoji-uri, GIF-uri, stickere, dar și mesaje audio. În plus, utilizatorii Chat Messages pot distribui locația în care se află, au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, doar dacă și aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages.

Clienții au posibilitatea să trimită și să primească mesaje oriunde există acoperire pentru servicii mobile sau este disponibilă o conexiune Wi-Fi. Accesul la Chat Messages nu percepe taxe în plus, se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deținut.

Lansarea serviciului în România este o premieră europeană pentru Orange Group. Serviciul va continua să fie dezvoltat în perioada imediat următoare, pe măsură ce vor fi adăugate noi funcționalități și vor fi integrate servicii furnizate de terți. Acesta va reprezenta o modalitate avansată și inteligentă de comunicare în timp real, complet interconectată între operatori.

Chat Messages este deja activ pe telefoanele Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play și Blackberry KEYone. Aplicația este totodată disponibilă pentru toți clienții Orange cu telefoane  Android, cu sistem de operare 4.4, Kitkat sau versiunile superioare.

Clienții care folosesc Chat Messages pot comunica chiar și cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar. Așadar, indiferent de tehnologia folosită, mesajele vor ajunge întotdeauna la destinație. Toate Chat Messages sau SMS-urile sunt păstrate în același loc, grupate pe contacte.