23 iun. 2017 | 14:04

OnePlus 5 oferă un zoom optic al camerei mai mic decât cel promis

ACTUALITATE
OnePlus 5 oferă un zoom optic al camerei mai mic decât cel promis

OnePlus 5 pare să aibă parte de destul de multe controverse, chiar dacă lansarea sa a avut loc în urmă cu doar câteva zile.

Cea mai nouă critică adusă la adresa noului telefon o reprezintă faptul că acesta oferă un zoom optic mai mic decât cel promis. Astfel, reclamele la OnePlus 5 ne arătau că telefonul avea un zoom optic de 2x, iar camera foto ar fi avut astfel performanțe similare cu cea de pe iPhone 7 Plus, dar și cu cea de pe ASUS ZenFone Zoom 3 (care are chiar 2,3x zoom optic).

Un utilizator de pe reddit a analizat datele EXIF ale unei imagini surprinse cu unul telefon, aceasta fiind făcută cu zoom optic 1,33x. Datele EXIF arată și că maximul de zoom optic standard pe care smartphone-ul îl poate atinge este de 1,5, fapt confirmat ulterior și de alți utilizatori, scrie mobilesyrup.com.

Carl Pei, cofondator al OnePlus, a venit cu lămuriri prin intermediul unei postări de pe Twitter, care lasă de înțeles că utilizatorii ar fi abordat greșit problema zoom-ului.

Diferența între zoom optic și digital este destul de mare, având în vedere că zoom-ul optic este asigurat fizic de mecanismul camerei, în timp ce pentru zoom digital, software-ul se ocupă de apropierea imaginii.

Carl Pei a explicat pe Twitter că zoom-ul optic al OnePlus 5 este de fapt unul de 1,6x, în timp ce restul de 0,4x sunt rezervați pentru software-ul Smart Capture al telefonului. Într-adevăr, avem un total de 2x, dar nu este cel real despre care s-a vorbit înainte de lansarea telefonului.

Aceasta nu este singura controversă legată de telefon, cei de la OnePlus fiind acuzați că au trișat la testele de benchmark, dar și că au creat un telefon care este foarte greu de desfăcut în eventualitatea unor reparații.