21 feb. 2017 | 09:37

Ochelarii inteligenți devin o realitate accesibilă cu ajutorul lui Kai

ACTUALITATE
Ochelarii inteligenți devin o realitate accesibilă cu ajutorul lui Kai

Dacă îți dorești să porți o pereche de ochelari inteligenți, dar ai ratat prototipurile Google Glass, Kai îți propune o alternativă accesibilă și ușor de purtat.

Dacă porți ochelari și ai vrea să poți face mai mult cu ei decât să vezi mai bine, atunci un gadget precum Kai este ceea ce ai nevoie. Acesta poate transforma orice pereche de ochelari într-o pereche de ochelari inteligenți, cu ajutorul căreia poți trimite mesaje de pe telefon, sau cu care îți poți chema un Uber.

Kai este un mic gadget ce se atașează de rama ochelarilor și pe care îl vei purta în spatele urechii. Acesta este un asistent vocal inteligent, bazat pe Houndify, și vine cu o mulțime de funcții. Poți lansa comenzi vocale pentru a afla care este prognoza meteo, poți să suni pe cineva din agendă, dar poți și să cauți ceva pe Wikipedia. În plus, cu ajutorul sistemului SoundHoud, poți să-ți întrebi asistentul virtual ce melodie se aude, iar acesta o va identifica rapid.

Spre deosebire de Google Glass, Kai propune o pereche de ochelari inteligenți care nu sunt intruzivi. Google a creat o pereche de ochelari care se foloseau de tehnologia realității augmentate pentru a-ți oferi diverse funcții, în timp ce Kai se bazează doar pe simțul auzului pentru a te ajuta în viața de zi cu zi.

Kai folosește mici boxe care transmit sunetul direct prin oasele craniului, având în vedere poziția în care este așezat. Astfel, dialogurile rămân private. Astfel de ochelari inteligenți se adresează chiar persoanelor cu deficiențe de vedere, pe care un asistent vocal cu asemenea capacități îi poate ajuta destul de mult în viața de zi cu zi.

Proiectul Kickstarter pentru Kai poate fi găsit aici. Momentan, un astfel de gadget poate fi cumpărat cu doar 130 de dolari, iar pachetul include un dock de încărcare și o pereche de ochelari cu lentile fără dioptrii.