12 iun. 2017 | 07:44

O dronă prăbușită a lăsat 1600 de oameni fără curent electric

ENTERTAINMENT
O dronă prăbușită a lăsat 1600 de oameni fără curent electric

Într-o zonă din Mountain View în care era ilegal să pilotezi astfel de echipamente, o dronă prăbușită în fire de înaltă tensiune a lăsat 1600 de persoane fără curent.

Se întâmplă destul de des să auzim detalii despre o dronă prăbușită, dar niciuna nu a reușit până în prezent să genereze pagube de asemenea proporții. Se pare însă că un pilot inconștient și-a strecurat drona printre fire de înaltă tensiune, fără să aibă în vedere potențialele pagube.

Evenimentul s-a petrecut în Mountain View, California, destul de aproape de sediul Google. În noaptea dinspre 8 spre 9 iunie, 1600 de clienți ai companiei de electricitate PG&E au rămâs fără energie electrică, iar în momentul în care au fost inițiate investigațiile, concluzia a fost una cât se poate de simplă. O dronă prăbușită aparținând unei persoane necunoscute cu părul alb a provocat pagube de zeci de mii de dolari.

Inițial, autoritățile nu au știu ce să creadă, iar o bibliotecă a fost evacuată de urgență în momentul în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. ,,Dronele sunt distractive până când cineva pilotează una în linii de înaltă tensiune, lăsând 1600 de oameni din cartierul meu fără curent.” Adrienne Porter Felt, unul dintre inginerii Google afectați de accident s-a grăbit să posteze pe Twitter câteva rânduri despre situația neplăcută.

Martorii au văzut un bărbat adult cu păr alb ce pilota o dronă în zona în care s-a întâmplat accidentul, dar individul nu a fost prins momentan. Trecând peste valoarea foarte mare a pagubelor generate de drona prăbușită, problema cea mai mare a constat în durata reparațiilor. Au trecut aproape 24 de ore până când persoanele din zonă au putut din nou să-și alimenteze electronicele din casă. Organele de poliție sunt optimiste că nu ar trebui să dureze foarte mult până când vor prinde făptașul din spatele acestui dezastru de proporții.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele