23 ian. 2017 | 13:48

O anomalie a fost descoperită în ghețurile de sub Antarctica

ACTUALITATE
O anomalie a fost descoperită în ghețurile de sub Antarctica

Oamenii de știință sunt de părere că un obiect masiv s-ar putea ascunde în adâncurile ghețurilor din Antarctica.

Această anomalie este o depresiune topografică cu o rază de aproximativ 243 de kilometri și o adâncime de cel puțin 848 de metri, fiind localizată în zona Wilkes Land.

Unii cercetători sunt de părere că reprezintă zona de impact a unui asteroid de două ori mai mare decât cel ce a dus la dispariția dinozaurilor. Dacă teoria este adevărată, atunci asteroidul despre care vorbim acum a fost cel ce a condus la extincția din Permian-Triasic, ce a ucis 96% din creaturile marine și 70% din vertebratele de la suprafață.

Există, firește, și teorii mai fanteziste, unii conspiraționiști spunând că aceasta ar fi o bază de OZN-uri sau un portal către o lume subterană. Anomalia gravitațională de la Wilkes Land a fost descoperită în 2006, când sateliții NASA au descoperit schimbări gravitaționale ce indică faptul că un obiect uriaș se află în centrul unui crater de impact cu diametrul de aproximativ 485 de kilometri, arată nypost.com.

”Vânătorii de OZN-uri” de la Secure Team 10 au publicat un videoclip în care sugerează că naziștii au construit baze secrete în Antarctica, ce ar fi trebuit să fie folosite de farfurii zburătoare. Aceștia susțin că au apărut imagini în care intrări de forma unor astfel de obiecte zburătoare ar fi create în munți, întrebându-se retoric cu ce tip de navă ai putea intra într-un astfel de spațiu.

Comunitatea științifică este totuși de părere că anomalia din Antarctica este dovada unui impact masiv cu un asteroid. ”Impactul de la Wilkes Land este mult mai mare decât cel ce a ucis dinozaurii și, cel mai probabil, a cauzat