22 apr. 2017 | 13:00

Noul mini PC de la Gigabyte face minuni fără vreun ventilator ascuns

ACTUALITATE
Noul mini PC de la Gigabyte face minuni fără vreun ventilator ascuns

Nu vorbim foarte des de mini PC-uri, dar noul Brix al celor de la Gigabyte a atins performanța de a funcționa în condiții optime fără vreun ventilator sau compromis de performanță.

Vânzările de desktopuri tradiționale și laptopuri continuă să fie asociate unui trend descendent. Acesta se datorează atât faptului că cei mai mulți dintre noi petrec cea mai mare parte a timpului online pe mobil, cât și faptului că un laptop de acum 3-4 ani își poate face treabă pentru încă 3-4 ani cu mici upgrade-uri. Dacă vă aflați însă în căutarea unui computer de dimensiuni reduse care să se preteze pentru a fi conectat la TV, Gigabyte Brix GB-EKi3A-7100 este exact desktopul de care aveți nevoie.

Surprinzător de arătos, PC-ul celor de Gigabyte se mândrește cu un set stufos de radiatoare pe toate părțile. Acestea au rolul de a facilita disiparea spre exterior a căldurii generate. În plus, arată și foarte bine. Are un aspect business, iar prezența pe laterale a unui port serial RS-232 întărește aceeași imagine.

Gigabyte Brix GB-EKi3A-7100 se comercializează în format barebone. Asta înseamnă că ține de voi să investiți ulterior într-un SSD de format M.2 pentru o rată de transfer peste medie și o cantitate de memorie RAM de până la 32GB DDR4. Creierul întregii afaceri este un Inte Core i3 – 7100U de generația a șaptea ce nu poate fi înlocuit. Printre altele, conectica include Wi-Fi dual-band de ultimă generație, Bluetooth, HDMI și două porturi USB 3.1, dintre care unul e de format USB-C și alte două USB 3.0. Există și o ieșire de căști în cazul în care vreți să scoateți semnalul audio printr-un sistem audio de calitate. Dimensiunile sale totale sunt de 180 x 117 x 36 și 978 de grame.

În definitiv, Gigabyte speră ca acest computer să fie adresat în egală măsură aplicațiilor industriale și mediului enterprise, cât și doritorilor de HTPC-uri. Rămâne doar să vedem care va fi prețul lui de achiziție în doar câteva săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele