18 sept. 2017 | 17:25

Noile imagini render cu Nokia 9 îți prezintă un telefon promițător

ACTUALITATE
Noile imagini render cu Nokia 9 îți prezintă un telefon promițător

Nokia 9 urmează să fie telefonul de top al companiei HMD Global, iar imaginile render pun în evidență ecranul smartphone-ului.

În urmă cu ceva timp, au apărut pe internet câteva imagini schematice cu viitorul Nokia 9, iar acum avem parte de o serie de imagini render care ne arată telefonul în mai multe detalii. Sunt câteva schimbări între cele două variante și cel mai probabil, smartphone-ul va fi similar cu ceea ce vedem în imaginile din acest articol.

nokia 9

Pe partea din față, avem parte de un ecran fără margini pe laterale, în timp ce în părțile de sus și de jos există bezeluri destul de subțiri, din fericire. Se mai poate lucra la subțierea marginilor de sus, dar rezultatul e comparabil cu cel al ecranului Infinity de pe Galaxy S8, ceea ce nu e deloc rău.

Pe partea din spate avem un sistem de camere foto duale amplasate vertical, cu blițul în lateral, iar sub acestea se regăsește și senzorul de amprentă cu format circular. Cele două camere foto vor avea elemente Carl Zeiss, amintind de vremurile în care clasicele telefoane Nokia foloseau astfel de sisteme.

nokia 9

Ecranul AMOLED este curbat pe margini și ar urma să aibă 5,3 inci, fiind similar cu cel de pe Nokia 8, cel puțin în GFXBench. Cu toate acestea, oficiali ai companiei au declarat că Nokia 9 va avea un ecran mai mare decât al modelului 8, așa că ne putem aștepta la o diagonală mai mare, dar sunt șanse mici să depășească 5,5 inci.

Procesorul va fi, cel mai probabil, Snapdragon 835, iar camera ar putea să se bazeze pe senzorul IMX 258, care are variante RGB și monocrom.

Telefonul ar urma să coste 750 de euro, fiind flagshipul companiei, însă nu știm care va fi data de lansare a acestuia.