25 sept. 2017 | 15:52

Nokia 2, telefonul ieftin și cu baterie bună, se lansează în noiembrie

ACTUALITATE
Nokia 2, telefonul ieftin și cu baterie bună, se lansează în noiembrie

Nokia 2 va fi un model entry-level al companiei HMD Global, iar acesta urmează să ajungă pe piață în luna noiembrie, completând portofoliul companiei.

E greu de înțeles raționamentul din spatele noilor numere de modele ale telefoanelor Nokia, dar știm sigur că numerele mai mici înseamnă telefoane mai ieftine și cu specificații de bază.

Astfel, avem de-a face cu Nokia 2, un smartphone entry-level al companiei, care ar urma să fie mai accesibil și mai puțin performant decât actualul model de bază, Nokia 3. Noul model urmează să se lanseze în luna noiembrie. Acesta nu e singurul smartphone al companiei care va ajunge pe piață până la finele anului, având în vedere că și modelul 9 ar trebui să fie lansat înainte de 2018.

Bateria este vedeta smartphone-ului, iar acesta ar putea deveni o variantă foarte bună pentru cei care doresc un telefon cu autonomie mare. Având în vedere că acesta are specificații entry-level, bateria de 4.000mAh ar putea să te țină chiar și două zile fără probleme.

Noul telefon va avea specificații ceva mai slabe decât ale modelului Nokia 3, însă acestea sunt numai bune dacă vrei un telefon simplu și care să aibă o baterie bună. În contextul unui procesor entry-level, cum ar fi modelul Snapdragon 210, autonomia bateriei de 4.000 mAh ar trebui să fie perfectă.

Telefonul ar urma să aibă un ecran de 4,7 inci cu rezoluție HD, cu taste pe ecran, astfel încât raportul dintre ecran și suprafața telefonului să nu fie unul foarte scăzut. Cel mai probabil, telefonul se va lansa în Myanmar inițial, având în vedere că de acolo a venit confirmarea cu privire la luna lansării.