16 mai 2017 | 14:26

Noile plăci video AMD Vega ar putea afecta supremația NVidia

ACTUALITATE
Noile plăci video AMD Vega ar putea afecta supremația NVidia

AMD Vega pare a fi următoarea serie de plăci video a producătorului și are un potențial destul de mare, având în vedere informațiile apărute.

Au apărut deja o serie de zvonuri cu privire la noile plăci video AMD Vega; acesta ar putea fi doar un nume de cod al proiectului, având în vedere că placa video despre care vorbim nu are un nume, iar ID-ul dispozitivului este Vega.

Dincolo de aceste amănunte, AMD Vega ar putea aduce pe piață cea mai puternică placă video din lume, având în vedere că oferă 16GB de memorie dar și o viteză maximă de procesoare de 1600MHz.

AMD a avut un succes destul de mare cu procesoarele Ryzen, care au fost o gură de aer binemeritată pentru companie, iar plăcile video din gama Vega ar putea reprezenta un alt pas înainte. A trecut ceva vreme de când plăcile video AMD au putut concura cot la cot cu modelele aduse pe piață de NVidia, dar noile modele ar putea modifica ierarhia când vine vorba de performanțele.

Încă nu se știu toate detaliile despre placă, dar aceasta ar urma să aibă o viteză de procesare de până la 1600MHz, cu mult peste vitezele atinse de plăcile RX 500. În plus, și cei 16GB de memorie sunt impresionanți, chiar și dacă sunt doar GDDR5. Având în vedere că Vega ar putea folosi a doua generație de memorie HBM2, cantitatea de memorie disponibilă are un potențial destul de mare.

Au existat câteva speculații care arătau că informațiile apărute ar fi, de fapt, despre o nouă placă Radeon Pro, care să aibă două procesoare grafice. Cu toate acestea, nol Polaris Radeon Pro are doar 1243MHz pe cip, astfel că răcirea unei plăci cu două procesoare la 1600MHz ar putea reprezenta o problemă, relatează digitaltrends.com.

Va trebui să mai așteptăm până în iunie pentru a primi toate informațiile în cadrul lansării. Dacă, într-adevăr, placa video are specificații precum cele apărute deja, atunci NVidia ar putea avea un rival important pe piață.