24 apr. 2017 | 17:44

Noile monitoare AOC au design realizat în colaborare cu Porsche și nu costă o avere

ACTUALITATE
Noile monitoare AOC au design realizat în colaborare cu Porsche și nu costă o avere

AOC și legendara casă de design  Studio F. A. Porsche au colaborat pentru a aduce pe piață monitoare cu un design inedit.

Noile monitoare AOC s-ar baza pe filosofia lui Ferdinand Alexander Porsche care spunea că ”dacă analizezi funcția unui obiect, forma sa deseori devine evidentă”. În cel mai pur sens, un monitor este doar un ecran. Dar, în realitate, această viziune este ascunsă de standuri voluminoase și de multiple cabluri care vin din spate. Noua serie de monitoare AOC PDS vine cu o abordare nouă.

Atât PDS241 de 24”, cât și PDS271 de 27” au cu ce să-și atragă potențialii cumpărători. În față, standul metalic asimetric bine definit accentuează designul frameless pe trei laturi. Privind din lateral, ambele monitoare sunt mai subțiri decât cele mai noi smartphone-uri, cu grosime de doar 5.2 mm. Monitoarele stilizate de către Studio F. A. Porsche se remarcă prin aspectul elegant din spate – atât semnalul pentru alimentare, cât și semnalul monitorului funcționează din interiorul standului și sunt plasate într-o cutie separată.

”Forma expresivă a standului monitorului subliniază ideea simplă a integrării cablurilor în stand. Forma nu numai că urmărește funcția, dar o celebrează prin designul asimetric într-un mod elegant și sofisticat” – a declarat Henning Rieseler, Head of Studio F. A. Posche Berlin

Mulțumită ultimelor panouri AH-IPS, atât PDS241 de 24”, cât și PDS271 de 27” furnizează rezoluție Full HD de 1920×1080 pixeli cu unghiuri largi de vizualizare de până la 178°. Tehnologia AOC SuperColor WCG permite acestor monitoare să acopere 100% din spectrul RGB și 90% din cel NTSC.

Pentru cei care nu își pot lua ochii de la aceste monitoare, ambele sunt echipate cu tehnologiile AOC Low Blue Light și Flicker-Free. Low Blue Light reduce lumina albastră dăunătoare a lungimilor de undă scurtă fără să sacrifice calitatea culorii. Pe de altă parte, tehnologia Flicker-Free a AOC reglează luminozitatea monitorului cu un sistem de iluminare de fundal DC (direct current) în lod de PWN (pulse width modulation), reducând astfel disconfortul ochilor și oboseala chiar și pe perioade lungi de utilizare. Un conector HDMI permite utilizatorilor să conecteze totul de la desktop-uri și PC-uri mobile, până la console de jocuri și set-up box-uri, iar o ieșire audio permite o conexiune practică pentru căști sau boxe.

AOC PDS241 și PDS271 vor fi disponibile pe piața din România începând cu luna iunie 2017. Prețul recomandat pentru modelul PDS241 este de 979 lei, iar pentru modelul PDS271 este de 1,339 lei.