24 aug. 2017 | 15:29

Nikon D850, lansat oficial: filmează 4K și e un rival serios pentru Canon

VIDEO ACTUALITATE

Nikon D850 e așteptat de ceva timp cu o oarecare speranță că, în sfârșit, va fi mai mult decât o actualizare măruntă. Din fericire, este un upgrade mai serios.

Nikon D850 este, în primul rând, un DSLR care ia ceva mai în serios videografia. Până acum, seria high-end a companiei n-a dezamăgit, iar acest model s-ar putea să atragă ceva fani. Folosește același sistem de focalizare de la D5, o autonomie mai bună și un ecran rabatabil.

[related]

Videoclipurile pot fi filmate la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secunde, iar pentru filmări mai lungi ai putea avea nevoie de un grip. Cu acela ajungi la o autonomie de circa trei ore. Totodată, beneficiază de procesorul de imagine Expeed 5, are un sistem ISO între 64 și 25.600, iar focalizarea se poate face în 153 de puncte, 99 din ele fiind în cruce. Și are o rezoluție de 45 de megapixeli.

Poate realiza până la șapte fotografii pe secundă în rafală, la rezoluție completă, și videoclipurile full HD pot fi trase la o cadență de până la 120 fps. Are și un mod de time lapse la rezoluție 8K. Tot conținutul pe care îl poți produce cu acest aparat e stocat fie pe un card SD, fie pe unul XQD, cum deja e o obișnuință pentru toate camerele foto profesionale.

Autonomia unei singure încărcări este de peste 1.800 de poze și circa 70 de minute de video. Nikon D850 mai are și WiFi, Bluetooth și Snapbridge (care-ți asigură o conexiune constantă cu telefonul). Și da, rezistă la apă și praf, doar că nu îl poți scufunda într-un bazin, însă dacă te prinde ploaia sau ninsoarea, ar trebui să fie în regulă. Prețul este de aproape 3.300 de dolari, fără obiectiv. Principalul rival este Canon 5D Mark IV în fața căruia pare să aibă un avantaj pe video. De asemenea, pe zona mirrorless, mai există Sony A9.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele