24 sept. 2017 | 10:43

Netflix în HDR ajunge pe iPad Pro și vizionările nu vor mai fi la fel

ACTUALITATE
Netflix în HDR ajunge pe iPad Pro și vizionările nu vor mai fi la fel

La momentul dezvăluirii iPhone X, s-a insistat destul de mult pe compatibilitatea ecranului cu standardul HDR. Dar Netflix în HDR a ajuns întâi pe iPad Pro.

În cadrul celei mai recente conferințe Apple, gigantul din Cupertino a făcut câteva anunțuri importante pe partea de conținut video disponibil pe iDevice-urile sale. Pentru prima oară, compania americană a introdus conținutul video 4K pe iTunes pentru achiziție, cu suport pentru cele mai populare standarde coloristice, HDR 10 și Dolby Vision. De exemplu, noul Apple TV este compatibil cu amândouă pentru a reda toate filmele Ultra HD cu HDR, indiferent de studioul responsabil de producție.

Deși, în continuare, nu poți cumpăra sau închiria filme de pe iTunes în România, există un motiv foarte important pentru care merită să faci investiția într-un nou Apple TV și orice alte gadgeturi Apple ce suportă HDR. Odată cu iOS 11, cei de la Netflix au dezvăluit compatibilitatea clipurilor HDR de pe platforma de streaming cu noul Apple TV, iminentul iPhone X și actuala generație de iPad Pro.

Încă din timpul conferinței de acum câteva săptămâni a fost anunțat suportul pentru filmele și seriale în 4K HDR de pe Netflix pe Apple TV. A fost însă o surpriză când oficialii serviciului de streaming au confirmat și suportul pentru aceeași experiență video cu iPad Pro. Din păcate, cei care au prima generație de iPad Pro lansat în 2016 nu sunt la fel de norocoși. Sunt privilegiați doar cei care și-au cumparat iPad Pro-ul de 10,5 inci sau versiunea de 12,9 inci din acest an.

Dacă ești abonat la Netflix și dețiii unul dintre iDevice-urile menționate mai sus, pentru a înțelege mai bine cu ce se mănâncă High Dynamic Range în format video, este suficient să cauți HDR în interfața aplicației. În proporție semnificativă, va fi vorba doar de documentare, filme și seriale originale produse de Netflix.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele