07 sept. 2017 | 19:30

Cel mai nou mouse Logitech reinventează un concept de acum 10 ani

ACTUALITATE
Cel mai nou mouse Logitech reinventează un concept de acum 10 ani

Cei de la Logitech sunt cunoscuți pentru spiritul lor inovativ când vine vorba de periferice, dar în cazul noul MX Ergo au apelat la melancolie.

În funcție de vârsta pe care o ai, s-ar putea să nu știi că la un moment dat au existat niște gadgeturi denumite trackball mouse. Acestea au fost la modă în urmă cu 10-15 ani și se aflau în portofoliul mai multor producători de gadgeturi. Microsoft și Logitech au avut câteva variante atractive în portofoliu. Deși în proporție de 90% erau similare cu un mouse obișnuit, nu trebuiau deplasate pe un mousepad.

În schimb, aveau pe partea stângă o bilă pe care o roteai cu degetul mare pentru a muta cursorul pe ecran. Dintr-un punct de vedere, reprezenta reversul primelor mouse-uri care aveau o bilă dedesubt.

Prin intermediul noul MX Ergo, Logitech încearcă să readucă în actualitate acel concept după aproape 10 ani de la ultima iterație. Acesta a fost anunțat zilele trecute și arată impozant. Elvețienii au afirmat că ar oferi un nivel nemaiîntâlnit de confort combinat cu o precizie foarte mare în urmărirea mișcării. Fără fir, această versiune de trackball mouse vine cu o serie de particularități ajustabile pentru a oferi un grad sporit de confort utilizatorilor.

În același timp, se poate conecta simultan la mai multe dispozitive, la fel ca celelalte modele recente din seria Logitech MX.

Aparent, mouse-ul cu trackball a revenit în actualitate la cererea publicului și are mari șanse să fie un succes de piață, chiar dacă mulți și-l vor achiziționa din curiozitate. Conform specificațiilor oficiale, Logitech MX Ergo ar trebui să reducă tensiunea musculară cu 20% în timpul utilizării comparativ cu un mouse obișnuit. Acest detaliu se datorează și mecanismului unic pentru ajustarea unghiului la care se află trackball-ul între 0 și 20 de grade.

Prețul pentru Logitech MX Ergo va fi de 100 de euro când va ajunge în magazine până la finele acestei luni.

logitech mx ergo

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele