08 mai 2017 | 08:04

Moto Z2 Play: telefonul modular de la Motorola se pregătește de a doua generație

ACTUALITATE
Moto Z2 Play: telefonul modular de la Motorola se pregătește de a doua generație

Moto Z Play a fost unul dintre cele mai populare smartphone-uri Motorola din ultimii ani, iar Moto Z2 Play este un urmaș cu câteva upgrade-uri importante.

Discutăm deseori de telefoane modulare, deși prea puține dintre proiectele pentru un astfel de smartphone au ajuns să se reflecte în dispozitive de serie. Moto Z Play este unul dintre ele. Un telefon de succes ce poate fi achiziționat cu o serie de module suplimentare, Z Play a atras anul trecut atenția curioșilor. O parte din fascinație a fost derivată și din numărul mare de parteneriate cu terți pentru realizarea modulelor de extensie. JBL sau Hasselblad sunt doar două exemple de companii care au avut încredere în conceptul futurist al Motorola.

Acum suntem însă în 2017, iar având în vedere că noi generații ale celor mai populare terminale apar odată pe an, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că ne pregătim de Moto Z2 Play. Vânzările primei generații se pare că au justificat lansarea unui succesor, iar conform celor de la VentureBeat, nu mai avem mult de așteptat.

Unul dintre singurele reproșuri ale utilizatorilor legate de Moto Z Play au avut legătură cu grosimea dispozitivului. Din punctul lor de vedere, degeaba avea un acumulator mai mare decât media, dacă era semnificativ mai gros. Moto Z2 Play va remedia această problemă. În loc să aibă 7 milimetri grosime, se va rezuma la 6. Mai multe decât atât, va fi și mai ușor cu 20 de grame decât precedenta variantă. Din păcate, aceste detalii se vor reflecta într-un acumulator de 3000 mAh cu 510mAh mai puțin decât Moto Z Play.

În ceea ce privește restul specificațiilor, terminalul va fi construit în jurul unui procesor Snapdragon 626 cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Panoul Full HD AMOLED de 5,5 inci va rămâne însă neschimbat. Rămâne să vedem dacă micșorarea acumulatorului se va reflecta într-o autonomie mai mică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele