18 oct. 2017 | 19:00

Microsoft Surface Book 2 ar putea fi cel mai bun laptop pentru Windows 10

VIDEO ACTUALITATE

În aceeași perioadă în care mulți dintre internauți s-au grăbit să-și instaleze Windows 10 Fall Creators Update, Microsoft a lansat Surface Book 2.

În mod surprinzător, recent anunțatul Surface Book 2 nu a fost subiectul unor zvonuri. Acest detaliu este remarcabil, având în vedere cât de ineficienți au fost giganții din tech în ultimii ani în a ține secret o lansare. Trecând însă peste detaliile de context, acest anunț este unul foarte important, având în vedere că vorbim de succesorului primului notebook Microsoft.

Surface Book a fost lansat în 2015. Deși ecranul putea fi detașat de tastatură și folosit ca o tabletă, respectiva creație a intrat în mentalul colectiv ca fiind primul laptop adevărat al gigantului din Redmond. Între timp, a mai beneficiat de mici actualizări hardware, dar abia acum vorbim de o a doua iterație a produsului.

În mare parte, designul Surface Book 2 este foarte apropiat de cel al predecesorului. Tastatura retroiluminată este identică, dar, pentru prima oară, poți cumpăra un Surface Book în mai multe diagonale.

În funcție de buget și preferințe personale, te poți orienta către un Surface Book de 13,5 inci cu o rezoluție nativă de 3000 x 2000 pixeli. Varianta un pic mai mare, de 15 inci, are o rezoluție de 3240 x 2160 pixeli. Ambele modele folosesc un panou multi-touch  sensibil la atingere cu un raport de aspect de 3:2, la fel ca prima generație. Amatorii de eforturi creative se vor bucura să afle că pot folosi un Surface Pen sau Surface Dial în tandem cu noul Book 2.

În ceea ce privește configurația hardware, notebook-urile folosesc procesoare Intel Core de generația a opta. Modelul mai mic ascunde sub carcasă o placă video NVIDIA GTX 1050, în timp ce versiunea de 15 inci are un GPU un pic mai sprinten, GTX 1060. Puterea de procesare este suficientă pentru ca notebook-urile să poată sta la baza unor experiențe de realitate mixtă în tandem cu headseturi compatibile.

Cei de la Microsoft au simțit nevoia să menționeze că orice Surface Book 2 se pretează de minune pentru muncă în Adobe, Autodesk sau Dessault fără nici un fel de întreruperi. Jocurile populare ale momentului ar trebui să ruleze la rezoluție Full HD cu 30 de cadre pe secundă.

Cel mai ieftin Surface Book 2 începe de la 1.500 de dolari, dar prețul său crește exponențial în funcție de configurație.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele