06 oct. 2017 | 16:30

Microsoft îți face viața mai ușoară pe Android, chiar dacă pare greu de crezut

ACTUALITATE
Microsoft îți face viața mai ușoară pe Android, chiar dacă pare greu de crezut

Microsoft a renunțat în mare parte la dezvoltarea propriei platforme pentru mobile, dar Microsoft Launcher îți aduce eforturile americanilor pe Android.

Sistemul de operare Android are un avantaj major în fața iOS când vine vorba de opțiunile pentru personalizare experienței de utilizare. Niciodată nu vei avea pe iPhone posibilitatea să aplici diverse teme sau, printr-un Launcher, să schimbi radical modul în care interacționezi cu aplicațiile favorite și cu ecranul principal al gadgetului.

Pornind de la premisa de mai sus, merită toate atenția eforturile gigantului din Redmond de a-ți servi un launcher pentru Android. Dintr-un punct de vedere, Microsoft Launcher îți permite să înțelegi mai bine viziunea companiei americane pentru un telefon mobil, chiar dacă aceeași viziune a dus Windows Mobile în pământ. 

Microsoft Launcher este un nou launcher gratuit de Android. Acesta este descris în mod oficial ca fiind cel mai frumos, personalizabil și puternic launcher disponibil pentru Android. În plus, dacă ai visat vreodată să începi o acțiune pe mobil și să o continui pe desktop, același launcher include nativ funcționalitatea ”Continue on PC”, cu condiția să te afli în aceeași rețea cu ambele echipamente.

Launcher-ul este împărțit în mai multe secțiuni. Din secțiunea The Feed, ai acces rapid la informațiile de care ai nevoie în fiecare zi și pe care le poți personaliza cu precizie elvețiană. Lista include atât cele mai importante știri, cât și activitățile recente și programările viitoare din calendar.

[readmore]

Dintr-un punct de vedere, Microsoft Launcher este o evoluție naturală a Arrow Launcher, o altă interfață lansată în urmă cu câțiva ani de către compania fondată de Bill Gates pentru Android. Acesta detaliu este evident datorită suportului pentru foarte multe gesturi pe care le poți personaliza în funcție de nevoie. În plus, pe ecranul principal al telefonului îți poți ”agăța” persoanele favorite pentru a intra mai ușor în contact cu ele.

 

În privința opțiunii Continue on PC, este foarte ușor să deschizi o pagină de internet, să începi să editezi o fotografie sau să modifici un document și să continui respectiva activitate pe un computer cu Windows 10. În fiecare moment, vei avea o notificare pe ecranul PC-ului pentru a-ți continua ce ai început pe smartphone. Pentru a experimenta noul launcher în format preview, poți folosi acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele