Jucăriile sexuale care îți înregistrau orgasmele fără să-ți dai seama

Jucăriile sexuale care îți înregistrau orgasmele fără să-ți dai seama
Nicoleta Apostol
16:47 13.11.2017

Mai mulți utilizatori de pe reddit se plâng că o aplicație de telefon compatibilă cu jucăriile sexuale le înregistrează sesiunile intense și le salvează într-un dosar. 

Un utilizator reddit a susținut că Lovense Remote a înregistrat un fișier audio de șase minute în folderul local al aplicației. Lovense a răspuns la plângerile site-ului , recunoscând că un bug ”minor” și-a făcut apariția, însă fișierele audio nu au fost trimise pe serverele lor.

Astfel, toți utilizatorii care se logau pe aplicație, o foloseau alături de jucăria sexuală și care-și sfârșeau sesiunea intimă cu un orgasm erau înregistrați. Acest fișier ar trebui să fie șters la sfârșitul fiecărei sesiuni, dar din cauza unui bug din ultima versiune a aplicației Android, fișierul nu a fost șters cu succes.

Cu acest bug, fișierul cache a fost stocat pe dispozitivul utilizatorului până la următoarea sesiune intensă, sfârșită cu un orgasm. Noua sesiune suprascrie fișierul cache anterior. Utilizatorii au permis aplicației să pornească microfonul și camera foto, dar numai pentru funcția de chat a aplicației, și nu pentru a înregistra constat în timpul utilizării. Reprezentantul companiei a spus că eroarea a fost rezolvată, iar fișierul cache va fi în cele din urmă șters.

Chiar dacă Lovense Remote nu trimite înregistrările utilizatorilor către o bază de date, acest lucru i-a panicat pe mulți, spunând că intimitatea le-a fost încălcată. Câteva alte companii s-au confruntat cu probleme care apar la intersecția dintre tehnologie și sex. Hackerii au trecut peste orice fel de principii și au numărat vibrațiile jucăriilor, și le stocau într-un fișier date despre ritmul, durata și frecvența utilizării preferate a utilizatorului.

În aprilie 2017, compania de jucării sexuale WeVibe a plătit milioane de euro într-un proces, după ce nu a reușit să protejeze datele utilizatorilor. În septembrie, un blogger a descoperit că Svakom Siime Eye, un endoscop vibrant cu o cameră atașată, utilizată de către lucrătorii sexuali pentru a vedea imaginile live ale canalelor lor vaginale, dar ea este vulnerabilă la hacking când este conectat la WiFi.

Sursa: Newsweek
loading...