17 oct. 2017 | 07:30

Jocul care îți arată realitatea tristă de a fi șofer pentru Uber

ACTUALITATE
Jocul care îți arată realitatea tristă de a fi șofer pentru Uber

Șoferii Uber poartă povara ratingurilor, precum și cea de a lucra pentru perioade îndelungate pentru a amortiza costurile de condus.

Financial Times a lansat povestea “Uber: The uncomfortable view from the driving seat”, alături de un joc numit “The Uber Game”. Jocul, bazat pe reportaje reale și interviuri cu șoferi de Uber, caută să arate cum arată viața din spatele volanului, cu toată munca și stresul care vin la pachet.

În joc, ești un șofer ce are copii pe care trebuie să îi hrănească și datorii la chirie în valoare de 1.000 de dolari, potrivit The Next Web. Poți selecta dacă vrei să joci la modul “Easier” sau “Harder”. În scenariul ușor, ai un credit bun, îți permiți să locuiești în San Francisco, în timp ce în scenariul greu, ai un credit mic și locuiești în Sacramento.

De acolo, poți alege opțiunile care îți vor asigura câștigul. Spre exemplu, poți alege să cumperi un încărcător de mașină și un plan de date pentru turele mai lungi. Când termini jocul, profitul este calculat pe fundalul costurilor. Astfel, dacă ajungi la 1.000 de dolari profit, îți vei putea plăti datoriile la chirie.

Jocul pare mai mult un roman vizual decât orice altceva. Stilul de desen animat al graficelor reușește să aducă o pată de culoare subiectului de altfel serios. Nu ajungi însă să conduci vreo mașină, cum erai obișnuit în Crazy Taxi. Cu clienții interacționezi rar. De cele mai multe ori, la sfârșitul zilei ești anunțat câte curse ai preluat și cât de mult ai câștigat.

Pentru intenția sa, jocul este bun și educativ. Îți arată o fracțiune din experiența șoferilor Uber într-un mod simplu, dar sincer. Jucându-l, vei vedea o dimensiune pe care nu o bănuiai din bancheta din spate.