22 feb. 2017 | 13:49

iPhone 8 ar putea avea o cameră frontală cu abilități de scanare 3D

ACTUALITATE
iPhone 8 ar putea avea o cameră frontală cu abilități de scanare 3D

Deși mai e mult timp până când râvnituliPhone 8 va apărea pe piață, specialiștii în domeniu continuă să realizeze predicții cu privire la specificațiile modelului.

Mult așteptatul iPhone 8 va veni cu un ecran OLED, edge-to-edge, iar sistemul camerei frontale va dispune de o funcție „revoluționară” și va avea la bază trei module care îi vor conferi dispozitivului capacități de scanare 3D, conform macrumors.com. Sistemul modernizat al camerei va avea la bază algoritmi Prime Sense, de care Apple se folosește din 2013.

Din câte aflăm, camera va dispune de un modul care este deja integrat în camerele iPhone-urilor aflate pe piață și două module infraroșu cu capacitate de emisie și recepție. Folosindu-se de aceste tehnologii, camera va putea localiza și identifica profunzimea obiectelor plasate în fața sa. Iar partea bună este că aceasta va putea avea aplicații în recunoașterea facială, dar și în scanarea irisului.

Camera va funcționa prin contopirea informațiilor primite pe baza transmițătorilor și receptorilor cu infraroșu, împreună cu imaginile tradiționale 2D, realizate de camera frontală.  Această funcție nu doar că va putea fi folosită pentru scanarea irisului, după cum se zvonea la un moment dat, dar va avea o utilitate și în aplicațiile pentru jocuri. Mai ales în cazul experiențelor de realitate virtuală sau augmentată, unde utilizatorii își vor putea scana fața cu ajutorul tehnologiei 3D.

Zvonurile cu privire la implementarea unei tehnologii de acest tip smartphone-ului iPhone 8 apar ca urmare a speculațiilor cu privire la posibilitatea ca Apple să renunțe la scanarea amprentei și să introducă în loc o altă alternativă pentru securizarea dispozitivului – fie recunoașterea facială 3D, fie scanarea irisului.

Unii specialiști afirmă că tehnologia pentru recunoașterea facială ar fi o alternativă mai sigură și ar crește posibilitatea ca utilizatorii să apeleze la Apple Pay, care este o aplicație pentru realizarea plăților online.

Cele trei module aplicate sistemului camerei frontale vor propune o experiență inovatoare pentru utilizatorul iPhone 8, însă pe viitor, dacă rezultatele vor fi apreciate, ne putem aștepta ca aceeași tehnologie să fie implementată pe mai multe dispozitive ale celor de la Apple.