04 oct. 2017 | 20:30

Utilizatori de iOS 11 se plâng că a scăzut autonomia pe iPhone și iPad

ACTUALITATE
Utilizatori de iOS 11 se plâng că a scăzut autonomia pe iPhone și iPad

Au trecut deja câteva săptămâni de când iOS 11 a făcut valuri online, dar se pare că în continuare ies la iveală părțile mai puțin bune ale actualizării de firmware.

iOS 11 a introdus un set semnificativ de schimbări de funcționalitate și design de interfață. Sistemul de operare este radical diferit față de iterațiile anterioare și este disponibil pentru orice iPhone 5S sau mai nou și iPad Air sau mai nou. Din păcate, cum de altfel s-a întâmplat și în anii trecuți, noul SO nu vine cu aceleași beneficii pentru toți utilizatorii de iDevice-uri. Mai mult decât atât, unii au avut de suferit după ce și-au actualizat aparatele.

După fiecare lansare majoră de iOS, găsești online opinii ale unor utilizatori supărați pe practicile Apple de actualizare. Unii se plâng de faptul că telefonul lor a devenit mai lent, în timp ce alții sunt supărați din cauza scăderii autonomiei. O parte dintre probleme au fost remediate odată cu lansarea iOS 11.0.1 și iOS 11.0.2.

Un nou studiu ne ajută să înțelegem mai bine amploarea problemelor cauzate de iOS 11. Nu mai puțin de 50.000 de utilizatori de iDevice-uri cu iOS 11 au fost chestionați pentru un studiu publicat de Wandera. Cei mai mulți dintre cei chestionați și-au manifestat frustrarea pe marginea autonomiei mult mai mici de la telefon.

Comparativ cu iOS 10, majoritatea celor care au trecut la iOS 11 observă o descărcarea mult mai rapidă a bateriei. În urma unui test de presiune maximă, bateria unui gadget cu iOS 10 scădea de la 100% la 0% în 240 de minute. Același test pe iOS 11 a ținut telefonul în viață doar 96 de minute.

Ca de fiecare dată când vorbim de autonomie, experiența fiecărui utilizator de interacțiune cu noul iOS variază foarte mult de la persoană la persoană. Unii s-ar putea să nu aibă deloc de suferit, dar mai ales când vine vorba de posesorii unor terminale mai vechi precum iPhone 5S sau iPad Air, situția este una destul de gravă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele