06 feb. 2017 | 17:34

Intel ar putea lansa un laptop curbat, de tip 2 în 1

ACTUALITATE
Intel ar putea lansa un laptop curbat, de tip 2 în 1

Intel ar pregăti un laptop inovator, curbat, dar și hibrid, având în vedere unul dintre cele mai noi brevete înregistrate de companie.

Brevetele sunt extrem de importante când vine vorba de analizarea direcției în care se îndreaptă o anumită companie. Dacă ai suficient timp să te uiți prin toate brevetele pe care o companie le înregistrează, e posibil să găsești câteva lucruri interesante. Firește, când vine vorba de brevete, lucrurile nu sunt niciodată sigure, deoarece doar un mic procentaj dintre acestea ajung să fie transformate în realitate.

intel laptop curbat

Unul dintre brevetele cel puțin interesante descoperite în lista celor de la Intel face referire la un laptop hibrid, care are ecran curbat. Acest brevet este relativ recent, fiind înregistrat în noiembrie 2016, și descrie un ”dispozitiv electronic cu ecran curbat, detașabil”, arată thenextweb.com. Există și câteva imagini preluate din brevet și care ne arată ce ar vrea cei de la Intel.

intel laptop curbat

Probabil cea mai interesantă figură dintre cele prezentate este cea care prezintă laptop-ul închis, văzut din față. Astfel observăm că Intel propune un design unic, în care nu doar ecranul ar fi curbat, ci și baza laptop-ului unde se găsesc tastatura, dar și o bună parte dintre componentele acestuia.

intel laptop curbat

Va fi foarte interesant de urmărit acest design, mai ales dacă Intel are planuri serioase pentru acesta. Abordarea este unică și ar putea avea atât beneficii cât și avantaje în ceea ce privește funcționalitatea unui asemenea design. Pe suprafețe plate ar putea elimina nevoia de coolere suplimentare pentru răcire, iar dacă trebuie să-l folosești ținându-l pe picioare, laptop-ul ar putea fi mult mai ergonomic decât unul clasic, plat.