18 sept. 2017 | 08:00

Instagram introduce o actualizare frustantă care ”face gălăgie”

ACTUALITATE
Instagram introduce o actualizare frustantă care ”face gălăgie”

Cea mai recentă versiune de Instagram s-ar putea să-și frustreze utilizatorii care sperau să navigheze în liniște prin fluxul de postări.

Inițial, Instagram a fost o rețea de socializare construită în jurul conținutului static. Fotografiile pătrățoase au fost timp de câțiva ani sinonime cu platforma deținută de Facebook. Între timp, au fost introduse clipuri video și un număr semnificativ de reclame. Nimic nu a reușit să te distragă mai mult decât faptul că acele clipuri au început să fie redate automat în momentul în care navigai cu degetul prin fluxul de postări.

Partea bună a fost că, cel puțin pentru o perioadă de timp, clipurile erau redate în modul silențios. Asta înseamnă că era necesar un tap pe clip pentru a-i auzi coloana sonoră. Aceeași atingere era necesară pentru redarea sunetului în cazul oricărui alt clip ulterior.

Cei de la Instagram au decis însă să eficientizeze sistemul în favoarea lor. Ca urmare, printr-o nouă actualizare ce a început să fie propagată la nivel global, experiența de navigare prin fluxul de postări va fi una un pic mai enervantă.

De acum înainte, în mod implicit, redarea automată a clipurilor va începe fără sunet. Diferența majoră constă în faptul că orice clip va fi redat cu coloană sonoră după ai activat sunetul la unul singur dintre ele. În momentul în care ai închis complet aplicația, mecanismul se resetează, iar clipurile vor fi redate din nou fără sunet.

Logica din spate constă în faptul că, dacă ai activat sunetul unui clip, înseamnă că mediul tău ambiant îți permite redarea videourilor în tandem cu conținut audio. Astfel, orice clip va fi redat cu sunet. Cei de la Instagram au argumentat gestul lor afirmând că era frustant pentru utilizatori să activeze sunetul pentru fiecare clip în parte. Ei și-au dorit o soluție mai facilă, chiar dacă aceasta va frustra o mare masă dintre utilizatorii rețelei sociale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele