19 mai 2017 | 16:30

IdeaPad, Flex și Legion: Noile serii de laptopuri Lenovo sunt bune la orice

ACTUALITATE
IdeaPad, Flex și Legion: Noile serii de laptopuri Lenovo sunt bune la orice

Fără prea multe surle și trâmbițe, Lenovo și-a reinventat întreaga gamă de portabile cu noi serii de notebook-uri intitulate IdeaPad, Flex și Legion.

Deși vânzările de laptopuri nu sunt neapărat pe o curbă ascendentă, Lenovo încearcă să redevină relevant în aceste segment de piață printr-un număr mare de modele noi. În mod uzual, schimbări atât de semnificative de portofoliu ar trebui făcute în preajma sezonului Back to School, dar chinezii au decis că este mai bine să preceadă decât să succeadă vacanța de vară. În orice caz, există ceva pentru fiecare buget sau scenariu de utilizare printre noile Lenovo și ar fi bine să nu le treceți cu vederea.

Noua serie de modele Lenovo IdeaPad include sisteme cu diagonala de 14, 15 și 17 inci. Acestea sunt un pic mai subțirele și mai compacte decât în trecut, iar interiorul este personalizabil în funcție de buget. Configurația de bază are un preț de start de 440 de dolari. Opțional, puteți ajunge până la un procesor Core i7 de ultimă generație. Toate sunt preinstalate cu cea mai nouă versiune de Windows 10.

Seria Flex, cu modele de 14 și 15 inci include câteva trăsături din Lenovo Yoga. Balamaua rabatabilă la 360 de grade te ajută să-ți folosești laptopul într-o serie mai stufoasă de scenarii. Acestea pot fi configurate cu panouri de până la 3840 x 2160 pixeli – 4K. Pe lângă sistemul de operare Windows 10, constanta este dată de procesorul grafic NVIDIA GeForce GTX 940MX. Suportul pentru interacțiunea cu un stylus este opțional, iar prețul de start este de 750 de dolari în funcței de procesor și RAM.

Vârful de gamă este un notebook de gaming Lenovo Legion Y920. Acestea este construit în jurul unui panou de 17 inci și ascunde la interior un cip grafic GeForce GTX 1070 cu 8GB DDR5. Cu o tastatură mecanică luminată și un preț de start de 2700 de dolari, acesta este menit pentru gaming și experiențe VR. Toate modele detaliate mai sus vor fi disponibile începând cu luna iunie.

lenovo legion y920

În ceea ce privește sistemele disponibile la această oră pe piață, amatorii de gaming se pot orienta către un ASUS ROG GT752VW cu diagonala de 17 inci. Acesta este construit în jurul unui Intel Core i7-6700HQ, 8GB RAM și 1TB de spațiu. Placa video GeForce GTX 960M cu 4GB GDDR ar trebui să facă față cu brio la cele mai recente jocuri. Sistemul este disponibil AICI.

Un pic mai impresionant la capitolul hardware și cu un preț pe măsură este MSI GE62 7RE Apache Pro. Acesta folosește un Intel Core i7-7700HQ de ultimă generație, 16GB RAM și o soluție de stocare hibridă formată dintr-un hard disk de 1TB și un SSD de 256GB. Placa video este un GeForce GTX 1050 Ti cu 4GB GDDR. Puteți plasa o eventuală comandă folosind ACEST link.

Amatorii de Lenovo cu bugete generoase se pot orienta către un Dell Inspiron 7567 cu procesor Intel Core i-5-7300HQ tactat la 2,5GHz. Aceasta are 8GB RAM, un SSHD de 1TB și un GeForce GTX 1050 cu 4GB. Dacă se pretează doleanțelor pe care le aveți în minte, poate fi cumpărat de AICI.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele