14 mart. 2017 | 12:15

Huawei P10 are una dintre cele mai bune camere foto

ACTUALITATE
Huawei P10 are una dintre cele mai bune camere foto

Huawei P10 s-a lansat acum aproximativ două săptămâni, iar noul flagship este unul de succes, mai ales când vine vorba de camera foto.

Parteneriatul dintre Huawei și Leica a început odată cu apariția lui P9 pe piață, un smartphone care a venit cu un sistem de camere foto duale. Cei de la Leica au făcut o treabă bună la acea vreme, P9 fiind capabil să surprindă imagini de înaltă calitate, telefonul oferind o mulțime de opțiuni de control asupra fotografiilor.

Parteneriatul de succes dă roade și un an mai târziu, pe fondul lansării lui Huawei P10. Telefonul se bazează tot pe un sistem de camere foto duale, una cu rezoluția de 20MP, iar cealaltă cu senzor de 12MP, ambele având o diafragmă de f/2.2. Sistemul a fost aclamat încă de la lansare, iar cifrele ne arată că P10 vine cu una dintre cele mai bune camere foto disponibile la momentul actual, pentru smartphone-uri.

Rezultatele vin de la publicația DxOMark, care a testat camera foto a telefonului. Astfel, Huawei P10 a obținut 87 de puncte dintr-un maximum de 100. Dacă nu pare încă suficient de mult, putem pune lucrurile în perspectivă. Scorul obținut de P10 clasează telefonul pe poziția a treia în topul celor mai bune camere foto de telefoane. Astfel, Google Pixel se află pe primul loc, cu 89 de puncte, iar argintul merge la HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge și Sony Xperia X Perf., telefoanele obținând 88 de puncte. În comparație, modelul P9 a obținut 80 de puncte în cadrul aceluiași test.

Cele mai bune rezultate obținute de Huawei P10 au fost la capitolele autofocus și textură, camera obținând 92 de puncte la fiecare dintre aceste teste. În comparație, la capitolul culoare, smartphone-ul a obținut 84 de puncte. La capitolul video, scorul total a fost de 84 de puncte, expunerea și contrastul fiind punctele forte.