20 oct. 2017 | 13:23

Huawei Mate 10 Pro întrece iPhone 8 și Samsung la cel mai așteptat test

VIDEO ACTUALITATE

Huawei Mate 10 Pro a fost prezentat oficial în această săptămână și deja a ajuns în cel mai cunoscut test pentru camera foto. Iar punctajul nu e mai prejos de promisiuni.

Huawei Mate 10 Pro este telefonul care ajunge în România abia la jumătatea lunii noiembrie, dar până atunci se tot adună teste care să-ți arate dacă merită să-l cumperi sau nu. Cel mai nou test, și poate cel mai așteptat, este al DxOMark, prin care sunt testate capabilitățile foto-video. Până să ajungă Huawei Mate 10 Pro acolo, Google se lăuda cu cea mai bună performanță pe zona asta.

Huawei Mate 10 Pro are o cameră duală, cu un senzor de 20 megapixeli monocrom și f/1.6 și un senzor de 12 megapixeli color cu f/1.6. Doar LG V30 mai oferă o apertură la fel de deschisă, dar doar pe una dintre camere. Altfel, Huawei Mate 10 Pro concurează cu iPhone 8 Plus și Galaxy Note 8 pentru cel mai bun sistem dual. Dacă ar fi să judeci după topul DxOMark, acesta arată așa: Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro, iPhone 8 Plus și Samsung Galaxy Note 8.

Despre telefonul Huawei, cei care l-au testat susțin că reproduce foarte bine detaliile, cu niveluri scăzute ale zgomotului de imagine, are un autofocus rapid și bun, iar blurarea fundalului este excelentă. La video merită menționate stabilizarea și reproducerea culorilor. La puncte contra, Huawei Mate 10 Pro nu are o expunere corectă de fiecare dată, pe cadre consecutive, și latitudinea de expunere nu-i excelentă pe video, în scenele cu contrast ridicat.

Punctajul final este de 97 de puncte cu 100 pentru foto și 91 pentru video. La rivalii săi, situația stă în felul următor: Google Pixel 2 are 99 de puncte cu 96, iPhone 8 Plus are 96 cu 89 și Galaxy Note 8 ajunge la 100 cu 84. Mai rămâne de văzut cum se descurcă iPhone X, când va fi disponibil pe piață. În orice caz, este primul an când un telefon Huawei punctează atât de sus în testele DxOMark.

Huawei Mate 10 Pro ajunge în România în noiembrie la un preț de peste 3.600 de lei, mult sub ceea ce oferă concurența. Dacă nu ai răbdare până atunci, alternativele sunt iPhone 8 Plus pe care îl poți cumpăra deja de aici și Samsung Galaxy Note 8 deja disponibil la eMAG. Mai poți alege și un Xiaomi Mi Mix, telefon interesant, cu spațiu imens de stocare și ecran până pe margine, doar că este cam rar, dar e disponibil la preț mai mic la resigilate. Poți, de asemenea, să te orientezi spre Huawei Mate 9 Pro, deși camera foto nu este la fel de bună ca a modelului din 2017.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele