16 oct. 2017 | 16:30

Huawei Mate 10: Preț, specificații și toate noutățile despre care ești curios

ACTUALITATE
Huawei Mate 10: Preț, specificații și toate noutățile despre care ești curios

Huawei Mate 10, telefon extrem de așteptat, e de azi oficial. Aici găsești toate noutățile prezentate în timp real de Huawei.

[related]

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro au fost anunțate oficial. Vin în perioada următoare în magazine, iar în România le poți cumpăra din noiembrie, cel mai probabil. Cel mai bun este Mate 10 Pro, cu 6GB de memorie RAM și 128GB stocare. Cealaltă versiune are ecran mai mic, 4GB de RAM și 64GB spațiu de stocare. Mai jos ai toate detaliile din timpul evenimenului și, până ajung aceste telefoane în România, poți alege o alternativă la fel de bună de AICI.


Richard Yu, CEO-ul Huawei Consumer Business Group a urcat primul pe scenă pentru a deschide evenimentul de prezentare, care marchează și zece ani de prezență a companiei în domeniu. Acesta punctează dorințele oamenilor legate de un smartphone bun, care are nevoie de un ecran mare, un design compact, o baterie durabilă, o cameră profesională și o conectivitate potrivită.

huawei mate 10 richard yu

Yu a scos din buzunar două telefoane, Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro, duetul de telefoane de top ale companiei în acest moment, ambele dotate cu procesorul propriu cu inteligență artificială, Kirin 970.

huawei mate 10 pro

Huawei Mate 10 și Mate 10 vin cu ecrane de top

Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro vin cu display FullView, care acoperă aproape întreaga suprafață a telefonului. Modelul Pro are un ecran OLED de 6 inci ,cu rezoluție FHD+, cu o rată de contrast de 70.000:1 și cu display HDR și cu raport de aspect 18:9.

Mate 10, în schimb, vine cu un display de 5,9 inci, cu rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli, dar și cu raport de aspect de 16:9 și cu o luminozitate de 730 de nits.

Telefoanele vin cu ecran RGBW (red-green-blue-white), care folosesc mai puțină energie, dar care oferă o luminozitate foarte ridicată, chiar și dacă ești afară și cerul este însorit.

huawei mate 10 dimensiuni

Huawei Mate 10 îți pune la dispoziție o suprafață a ecranului de 9,532 mm pătrați, modelul Pro vine cu 9,317 mm pătrați, cele două telefoane având ecrane mult mai mari decât ale lui iPhone X, care conform prezentări vine cu o suprafață de 8,047 mm pătrați pentru iPhone X.

Ecranele sunt create din cinci straturi, Gorilla Glass (pentru curbură), NVCM (pentru culoare), UV Carving (reflexii), un strat PET (substrat) și un strat Ink (culoare de fundal).

huawei mate 10 ecran

Ambele modele vin cu o capacitate a bateriei de 4.000 mAh.

huwaei mate 10

Huawei Mate 10: senzori de amprentă, rezistență la apă și versiuni de culoare

Huawei Mate 10 promite că senzorul de amprentă, amplasat pe partea din față, îți va debloca telefonul în doar 0,33 secunde. Aceștia au luat peste picior și S8 și Note 8, de această dată, menționând că nu vei avea cum să murdărești camera foto încercând să deblochezi telefonul Mate 10 Pro, care are senzorul pe spate, bine delimitat și amplasat sub camere.

huawei mate 10 camera

CEO-ul spune că Huawei Mate 10 Pro este rezistent la apă și la praf, conform standardului IP67. Mate 10 este rezistent la stropire și la praf, conform standardului IP53.

Mate 10 Pro este disponibil în culorile Titanium Grey, Mocha Brown, Midnight Blue și Pink Gold. Varianta Mate 10 vine în nuanțele Champagne Gold, Black, Pink Gold, și Mocha Brown.

huawei mate 10 pro culori

Huawei Mate 10 x Porsche Design

Jan Becker, CEO Porsche Design, a fost următorul care a urcat pe scenă pentru a discuta despre parteneriatul între cele două companii. Acesta l-a invitat înapoi pe Yu, pentru ca CEO-ul companiei să prezinte detaliile noului smartphone.

În cutia telefonului se regăsesc o husă de piele, două încărcătoare rapide, dar și o pereche de căști de top. Telefonul are un design special, așa cum ne-am obișnuit deja de la anterioarele modele create îna cest parteneriat.

huwaei mate 10 porsche design

Procesoarele vin cu opt nuclee, dintre care patru procesoare Cortex A73, de 2,36 GHz, dar și alte patru Cortex A53, de 1,8 GHz. Kirin 970 are și prima placă video cu 12 nuclee, Mali-G72. Procesorul este creat pe procesul de 10nm, având 5,5 miliarde de tranzistori. Cu toate acestea, procesorul este mai eficient din punct de vedere energetic.

Conform lui Yu, procesorul este de 20 de ori mai rapid decât ale competitorilor când vine vorba de recunoașterea fotografiilor. Învățarea automatizată a procesorului poate învăța tiparele de utilizare ale telefonului pentru a optimiza viteza de răspuns a sistemului cu 60%, în timp ce operațiunile sunt mai fluente cu 50%.

Huawei Mate 10: conectivitate și autonomie

Telefoanele beneficiază de suport pentru 4,5G, fiind primele care poate suporta viteze de transfer de până la 1,2 GBps. În plus, Mate 10 Și Mate 10 Pro sunt primeel telefoane Dual SIM în care ambele cartele pot fi folosite pentru conexiuni 2G / 3G / 4G și VoLTE.

huawei mate 10 conectivitate

Huawei Mate 10 și varianta Pro promit să ofere cu 30% mai multă autonomie de 30%. Dacă folosești telefonul intens, bateria ar trebui să reziste o zi, în timp ce utilizarea normală va aduce o autonomie de până la două zile.

Încărcarea rapidă de tip SuperCharge îți oferă 58% baterie cu doar 30 de minute de încărcare, fiind cu 50% mai rapidă decât cea de pe iPhone 8 Plus. În plus, tehnologia este de patru ori mai rapidă decât încărcarea wireless.

huawei mate 10 baterie

Camere foto Leica pentru Mate 10 și Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro fac ”fotografii inteligente”, telefoanele beneficiind de un sistem de camere foto duale Leica, cu un senzor RGB de 12 MP și unul monocrom de 20 MP, ambele având diafragma de f/1.6.

huawei mate 10 pro camere

Conform lui Yu, camerele văd, înțeleg și surprind fotografii de calitate profesională. În plus, acestea pot recunoaște 13 tipuri de scene și obiecte, ajustând automat setările în funcție de subiectul pe care vrei să îl fotografiezi. Inteligența artificială înțelege când fotografiezi mâncare, animale, peisaje de iarnă sau chiar animale.

Camerele beneficiază de funcțiile de inteligență artificială și pentru a îmbunătăți fotografiile făcute cu zoom, dar și portretele, care beneficiază de un bokeh bogat.

Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro vin cu Android 8.0

Cele două smartphone-uri ale companiei sunt primele modele de Huawei care vin cu Android Oreo 8.0. Acestea vin cu wallpapere dinamice, care se schimbă gradual pe parcursul zilei, în funcție de oră. Totodată, Huawei a redenumit interfața: EMUI 8, ca să se potrivească cu versiunea de Android.

Interfața este optimizată și pentru ecranul FullView. Mate 10 Pro, cu ecranul 18:9, este optimizat și pentru vizualizare cu mai multe coloane în modul peisaj, la fel ca pe desktop. În plus, funcția de split screen funcționează și în acest mod, nu doar în cel portret.

huawei mate 10 pc

Telefoanele pot funcționa și în mod PC plug-and-play, fără să fie nevoie de un dock dedicat pentru acestea. În mod interesant, telefonul știe când ai de-a face cu un apel și ți-l păstrează pe telefon, astfel încât experiența de PC să nu fie perturbată.

Telefoanele pot traduce aproximativ 50 de limbi cu până la 300% mai repede decât în mod obișnuit, datorită inteligenței artificiale. Sistemul poate traduce fotografii, astfel că poți să-ți dai seama ce comanzi la restaurant, chiar și dacă nu ai conexiunea la internet activată. Smartphone-ul poate traduce și limbajul vorbit, nu doar imagini și text scris.

Preț Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro

Huawei Mate 10, Mate 10 Pro și varianta Porsche Design au fost dezvăluite în toată splendoarea și am avut ocazia să aflăm care sunt toate noutățile de care beneficiază cele trei smartphone-uri. Acestea vor fi disponibile începând cu luna noiembrie, iar prețurile sunt următoarele: 700 euro pentru Mate 10 (4GB RAM și 64GB stocare), 800 de euro pentru Mate 10 Pro (6GB RAM și 128GB stocare) și 1.395 euro pentru Mate x Porsche Design (6GB RAM + 256GB stocare).

Telefoanele for fi lansate inițial pe aproximativ 20 de piețe, dar România nu se află în primul val al lansărilor, așa că rămâne să vedem când va decide Huawei să aducă telefoanele și aici. Cel mai probabil vor fi disponibile de la mijlocul lunii noiembrie, la timp pentru Crăciun.