01 mart. 2017 | 10:40

Handle este un robot care poate face parkour [VIDEO]

ACTUALITATE
Handle este un robot care poate face parkour [VIDEO]

Cei de la Boston Dynamics ne impresionează din nou și propun un robot inovator care poate realiza o serie de scheme complexe.

Dacă v-au impresionat în trecut roboții inspirați de trăsăturile unui câine, sau de cele ale unei pisici sălbatice, cel mai recent robot al celor de la Boston Dynamics reprezintă un progres consistent, în comparație cu creațiile anterioare ale companiei. În special pentru că mașinăria actuală se poate deplasa pe două membre în loc de patru și reușește să își păstreze echilibrul chiar și în urma unor scheme complicate, conform Tech Crunch.

Robotul Handle nu este prima reușită de acest tip a inginerilor, însă noua variantă reușește să opereze în condiții dificile, fie că avem în vedere pante abrupte, călătorii prin zăpadă, sau un teren accidentat. De asemenea, prin faptul că noua mașinărie creată poate realiza toate aceste acțiuni, în ciuda faptului că are o înălțime de 19 metri, ne arată progresul major pe care cei de la Boston Dynamics au reușit să-l obțină într-un timp atât de scurt.

Având roți, mașinăria poate atinge o viteză destul de mare (de 14 kilometri pe oră) și poate sări la până la o înălțime de 1,3 metri, în plan vertical. În cazul în care vă întrebați, cea ma mare înălțime înregistrată la care a sărit un om vreodată este de 1,6 metri. Mai mult, pentru că are la bază o baterie electrică, Handle poate călători aproximativ 24 de kilometri.

Deși actualul robot creat de BD este folosit doar pentru cercetare și pentru testarea unor componente create de aceștia, el ne indică direcția pe care o va urma compania în anii care urmează și ne arată că pe viitor aceștia ar putea acorda o importanță deosebită funcției mașinăriilor create și nu neapărat a formei în care acestea se prezintă. Handle este un robot care se deplasează cu ajutorul roților, motiv pentru care el este mult mai eficient decât roboții umanoizi creați anterior de aceeași companie.

Până în acest punct, Handle dispune de doar zece articulații, ceea ce ne arată că producătorii s-au gândit să implementeze un design mai simplu care poate fi produs cu mai multă ușurință.