03 oct. 2017 | 20:50

Noul Google Photos te ajută să nu mai pierzi nici o fotografie sau clip video

ACTUALITATE
Noul Google Photos te ajută să nu mai pierzi nici o fotografie sau clip video

Cum se întâmplă cu majoritatea serviciilor online actuale, Google Photos beneficiază de actualizări constante, dar cel mai recent update este mai relevant decât de obicei.

Google Photos vine preinstalat pe o varietate foarte mare de dispozitive cu Android. Din acest motiv, platforma de backup în cloud a ajuns să se laude cu numărul impresionant de 500 de milioane de utilizatori. La prima vedere, micuțul utilitar te ajută să navighezi cu ușurință prin librăria ta de conținut foto/video de pe mobil și facilitează realizarea de colaje într-un format similar cu Amintirile de la Apple.

În fundal însă, în funcție de setările tale, îți face backup la fotografii și clipuri video în cloud în permanență. Spațiul este nelimitat, dacă accepți un mic compromis de rezoluție în anumite cazuri extreme. Avantajul este că acest mecanism te ajută să nu mai pierzi niciodată amintirile din vacanță și îți permite să partajezi foarte ușor momentele importante imortalizate alături de prieteni.

Până de curând, singura problemă ce putea împiedica backupul automat al conținutului tău foto-video era dată de stabilitatea conexiunii tale de date. Cu toți știm că, în funcție de zona în care te afli sau de grosimea pereților de la casă, s-ar putea să ai parte de zone fără semnal sau semnal slab.

Versiunea 3.6 de Google Photos disponibilă acum pe Android te ajută să nu mai pierzi fotografii, indiferent cât de bine sau de lent îți merge internetul. Lățimea de bandă îți este măsurată în timp real, iar dacă te afli într-o zonă cu semnal slab, fotografiile îți sunt redimensionate în timp real și urcate în cloud la o rezoluție mai mică. Dacă ajungi la un Wi-Fi, aceleași fotografii sunt înlocuite cu versiunile de înaltă rezoluție.

Ideea nu este neapărat nouă, dar partea bună este că același algoritm se aplică acum și pe video. Nu știm exact cât de mică poate fi rezoluția clipurilor urcate în cloud pe o conexiune slabă, dar, din nou, important este că devine imposibil să le mai pierzi. De asemenea, când ajungi la Wi-Fi, vor fi urcate în cloud aceleași clipuri la rezoluție nativă, HD. Nu știm când vor avea parte de același tratament utilizatorii de iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele