16 nov. 2017 | 07:49

Google Maps se reinventează pentru a evidenția scenariile de utilizare

ACTUALITATE
Google Maps se reinventează pentru a evidenția scenariile de utilizare

O actualizare adusă Google Maps este foarte importantă, având în vedere numărul de utilizatori ai platformei și serviciile online terțe care se bazează pe ea.

Mulți dintre noi folosesc Google Maps ca pe o soluție de navigație pe mobil. Indiferent de mijlocul preferat de transport, s-ar putea să utilizezi aplicația omonimă pentru a ajunge din punctul A în punctul B cu mașina, pe jos sau cu mijloace de transport în comun. În toate acestea situații însă, deși traseul pus la dispoziția utilizatorului varia, informațiile evidențiate în permanență pe harta pe ecran erau aceleași.

Vizual, Google Maps nu a mai suferit nici un fel de modificare în ultimii ani. Acest fapt s-a datorat faptului că, în materie de interfață, apela la o rețetă care funcționa bine. Din fericire, oficialii companiei americane și-au dat seama că nu este normal să aglomerezi o hartă cu aceleași puncte de interes în cazul unui pieton și în cazul unui șofer. Nu de alta, dar benzinăriile s-ar putea să-ți fie inutile când mijlocul tău de transport favorit este metroul.

Cu alte cuvinte, de acum înainte, Google Maps va face o treabă mult mai bună în a adapta informațiile de pe ecran la ceea ce ai nevoie în acel moment în care folosești programul. În cazul amatorilor de transport în comun, vei vedea pe hartă toate stațiile ca să înțelegi mai ușor unde trebuie să cobori și care este traseul urmat de tramvaie, metrouri și autobuze. Persoanele care se deplasează în principal pe jos, vor vedea aproape exclusiv puncte de interes pentru a fi ajutate să exploreze împrejurimile. În final, prin utilizarea de culori diferite în cazul fiecărui tip de obiectiv, îți va fi mai ușor să identifici pe hartă un restaurant în defavoarea unui cinematograf.

Actualizarea va fi implementată pe parcursul următoarelor săptămâni în toate aplicațiile Google, de la Android Auto până la Google Earth. Informațiile oferite de Google Assistant vor lua de asemenea în calcul schimbările din Google Maps. Întregul set de moficări sunt detaliate pe blogul oficial al companiei americane.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele