18 mai 2017 | 02:13

Google Assistant sosește pe iPhone și pe aproape orice altceva din casă

ACTUALITATE
Google Assistant sosește pe iPhone și pe aproape orice altceva din casă

În cadrul conferinței Google I/O 2017 ce se desfășoară în aceste zile în Statele Unite ale Americii, gigantul din Mountain View a insistat pe viitorul asistentului virtual Google Assistant.

Pentru a putea experimenta abilitățile Google Assistant pe iPhone, până de curând, erați nevoiți să instalați clientul de chat Google Allo și să vă apucați să tastați întrebări. O formă mult mai autentică a asistentului virtual tocmai a fost introdusă în iTunes și poate fi descărcată de cei mai curioși dintre voi, cu două mici mențiuni. În primul rând, aplicația dedicată Google Assistant poate fi descărcată momentan doar prin intermediul unui cont de iTunes pentru SUA folosind acest link. A doua limitare constă în suportul exclusiv pentru comenzi vocale în limba engleză.

Trecând peste detaliile de mai sus, mi-am instalat noul Google Assistant pe un iPhone 6 cu ultima versiune de iOS și i-am adresat câteva întrebări în engleză. Primele impresii sunt foarte bune. După cum se poate vedea în capturile de ecran de mai sus, a știut care este ultimul album Carla`s Dreams, cine a fost primul președinte al României și cum faci o mămăligă. În mod previzibil, s-a priceput și la realizarea unui traseu de la Brașov la București în aceeași fereastră.

Din această vară, Google Assistant va învăța franceză, germană, braziliană/portugheză și japoneză. Până la finele anului, va ști italiană, spaniolă și coreeană.

În privința planurilor de viitor pentru Google Assistant, asistentul virtual ce a debutat în 2016 va ajunge în curând pe smart TV-uri cu Android TV, pe autoturisme inteligente cu Android Auto și, nu în ultimul rând, pe purtabile. După ce va bifa această etapă previzibilă de evoluție, ar trebui să-și găsească loc în electrocasnice și multe alte dispozitive din spectrul Internet of Things (Internetul Lucrurilor). Totul va fi posibil printr-un iminent Google Assistant SDK ce va permite producătorilor de hardware să introdusă asistentul virtual pe aproape orice aparat.

Google Assistant este deja prezent pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive individuale la nivel global, deși s-a lansat inițial doar pe smartphone-urile Pixel și boxa inteligentă Google Home.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele