Google adaugă o funcție spectaculoasă camerei de pe Google Pixel
Până de curând, Google Pixel a avut cea mai bună cameră pe un smartphone, iar printr-o actualizare de software a devenit și mai performantă.
Sunt multe motive să te orientezi către un telefon Pixel. Creațiile celor de la Google, pe lângă un design atrăgător și o performanță peste medie, beneficiază de actualizări regulate de la gigantul din Mountain View. Fiecare versiune nouă de Android ajunge întâi pe Pixel. Mai mult decât atât, dacă sunteți interesați să experimentați viitorul Android O înainte de lansarea oficială, o puteți face încă din beta, cu condiția să folosiți un telefon Google.
Pe lângă noutățile legate de Android O, AI, VR, AR sau Google Lens, compania americană a dezvăluit în cadrul Google I/O 2017 un update interesant pentru Google Pixel. Mai precis, acesta vizează abilitățile de captură ale îndrăgitului dispozitiv. Totul a plecat de la dorința integrării unei funcții simple care să te ajute să imortalizezi cadre interesante în condiții aproape imposibile.
Este inevitabil ca de-a lungul anilor să nu te fi simțit nevoit să faci o poză printr-un gard, printre niște gratii, sărmă ghimpată sau alte impedimente. Acestea nu blochează neapărat întregul cadru, dar reușesc totuși să te frustreze un pic. Mici detalii de finețe pot fi eliminate cu ușurință în Photoshop sau alte editoare foto, dar ar fi mult mai eficient ca sarcina să fie automatizată direct din aparat.
Cea mai recentă actualizare pentru camera Google Pixel facilitează, printre altele, eliminarea gardurilor de sârmă din cadru, după cum se poate vedea în animația de mai jos. În doar câteva momente, obții o fotografie mai curată, un cadru mai clar, fără obiecte nedorite.
Dacă nu era evident, noua funcție se bazează pe algoritmi avansați de inteligență artificială care parcurg automat fiecare frântură dintr-o poză cu scopul de a se asigura că nu șterge detalii interesante. Ca de fiecare dată când vorbim de rețele neurale și AI, rezultatele nu sunt neapărat previzibile și vor varia de la caz la caz. Chiar și în aceste situații însă, funcția va trebui cu siguranță testată în câteva săptămâni sau luni când va deveni disponibilă.