17 oct. 2017 | 12:45

Galaxy S9 va ”fura” cea mai importantă funcție de la iPhone X în 2018

ACTUALITATE
Galaxy S9 va ”fura” cea mai importantă funcție de la iPhone X în 2018

iPhone X vine la pachet luna viitoare cu un sistem avansat de recunoaștere facială. În 2018, se pare că-l vom vedea integrat în Galaxy S9.

În urmă cu câteva săptămâni, ieșea la iveală faptul că pe partea frontală a iPhone X vor exista o serie importantă de senzori ce se vor comporta foarte similar cu un senzor Microsoft Kinect. Respectivul mecanism te va ajuta să te autentifici pe telefon, dar va fi folosit și de câteva artificii software create de Apple pentru amuzament, precum Animoji. Câțiva analiști care au dedicat o cantitate semnificativă de timp analizei acelui mecanism au afirmat că vor trece cel puțin doi ani și jumătate până când îl vom vedea pe vreun Android.

Cei de la Samsung se pare că sunt mult mai ambițioși decât atât și fac eforturi pentru a introduce în Galaxy S9 un set de instrumente foarte similare cu cele utilizate de Face ID pe iPhone X. Deși Galaxy S8 a introdus un sistem de recunoaștere facială definit ca scanner de iris, sud coreenii sunt conștienți că produsul celor de la Apple joacă în altă ligă. Nu de alta, dar precizia sa este imună la cantitatea de lumină din cameră și este aproape imposibil de păcălit.

Dacă tweet-ul lui Ice Universe se dovedește a fi adevărat, inginerii de la Samsung vor pune mâna pe un iPhone X și vor încerca să deslușească artificiile din spatele micuțului Kinect pentru a-și crea propria iterație. Rezultatul acelor eforturi îl vom vedea în Galaxy S9 în prima parte a lui 2018, un gadget care ar trebui să nu vină cu prea multe schimbări estetice comparativ cu S8.

Între Samsung și Apple a existat din totdeauna o competiție acerbă pe partea de mobile, iar câteva procese au confirmat că nu prea este bine să ”împrumuți” de la concurență. Se pare însă că sud coreenii sunt deciși să nu piardă competiția cu Apple pentru cea mai eficientă și sigură soluție de autentificare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele