19 oct. 2017 | 12:12

Creatorul Popcorn Time a făcut rivalul pentru YouTube care te și plătește

VIDEO ACTUALITATE

YouTube a crescut cu milioane de filme online. Acum, are un rival serios. E o platformă care îți promite că te și plătește pentru clipuri. 

Flixxo este o nouă platformă pentru filme online, care speră să fure din credibilitatea YouTube și să își facă loc pe internet. Până în 2015, numai câțiva știau că Federico Abad era, de fapt, „Sebastian”, creierul din spatele platformei notorii de filme online piratate Popcorn Time. Acum face parte din echipa Flixxo. Platforma este construită pe BitTorrent și blockchain și țintește fix piața YouTube.

Platforma Flixxo pentru filme online nu va avea stocare centralizată a datelor, eliminând necesitatea unei găzduiri scumpe, împreună cu costurile asociate. În schimb, transferurile for avea loc între diverși oameni care folosesc BitTorrent. Astfel, acest conținut cu filme online va fi stocat pe computerele utilizatorilor.

Fără îndoială, YouTube este cel mai important site cu clipuri video, dar Google este cel care deține controlul. De-a lungul anilor, diverși antreprenori și dezvoltatori au căutat să descentralizeze conceptul YouTube. Flixxo se anunță drept cel mai bun rival cu filme online care să-ți umple serile.

Cum te va plăti noua platformă cu filme online

Flixxo este bazată și pe Flixx, monede digitale create special pentru platformă. Aceste monede, care vor fi puse la vânzare în următoarele zile, pot fi folosite pentru a cumpăra acces la filmele online disponibile. Creatorii pot opta, de asemenea, să plătească consumatorilor, când acești oameni vor ajuta la distribuirea conținutului lor și altora.

Pe lângă câștigarea jetoanelor de la distribuirea conținutului, utilizatorii pot câștiga și bani prin vizionarea conținutului sponsorizat. În timp ce într-un sistem tradițional anunțurile sunt adesea considerate o provocare, monedele Flixx au o valoare reală, cu o promisiune că utilizatorii le vor putea folosi nu doar pentru filme online, ci și pentru obiecte și alte mărfuri.

Echipa Flixxo are planuri mari și mai mari pentru domeniul filmelor online. După înființare, la începutul lui 2016, al doilea trimestru din 2017 a văzut finalizarea unei versiuni alpha. În prima jumătate a lui 2018 plănuiesc mutarea sediului la Los Angeles și o premieră pentru platformă.

Însă, la fel ca toate platformele cu filme online, Flixxo va trăi sau va muri în funcție de calitatea  conținutului pe care îl oferă și dacă poate convinge oamenii să se despartă de banii câștigați cu greu. Dar măcar Abad pare să știe ce face, mai ales după succesul avut cu Popcorn Time și cum a schimbat puțin lumea filmelor online.