03 iul. 2017 | 11:30

Cum găsești internet gratuit oriunde te afli

ACTUALITATE
Cum găsești internet gratuit oriunde te afli

Peste tot există rețele WiFi gratuite în baruri și restaurante, dar Facebook Wi-Fi Finder te ajută să le găsești mai ușor.

Am discutat prima oară de Facebook Wi-Fi Finder în urmă cu câteva luni, dar noua funcție ascunsă în aplicația de mobil a companiei este acum disponibilă la nivel global. Cum se întâmplă de fiecare dată cu o nouă funcție introdusă în aplicația Facebook, aceasta este disponibilă inițial unui public restrâns. Ca urmare, după câteva săptămâni sau luni de experimente, opțiunea ajunge să fie experimentată de marea parte a utilizatorilor.

Cel mai recent astfel de exemplu vine sub forma Facebook Wi-Fi Finder. Această opțiune anunțată în urmă cu ceva timp de către americani facilitează localizarea în preajmă a rețelor wireless fără parolă. Astfel, dacă te duci într-un oraș nou și nu stai foarte bine cu internetul pe mobil, ești mult mai eficient în a localiza un bar, un pub sau un restaurant cu o rețea Wi-Fi care nu necesită o parolă de autentificare.

Perioada de teste pentru Facebook Wi-Fi Finder s-a încheiat și, în următoarele zile, noua funcție va putea fi utilizată de toate persoanele care folosesc Facebook pe mobil. ,,Astăzi, anunțăm propagarea Wi-Fi Finder peste tot în lume pe iPhone și Android. Am lansat Wi-Fi Finder în câteva țări anul trecut și am descoperit că funcția este utilă nu doar celor care se află în concediu sau în deplasare, dar mai ales în zonele în care semnalul de la telefon este slab.” Anunțul pe marginea subiectului a fost făcut printr-o postare pe blogul oficial al companiei și, din câte se pare, funcționează foarte simplu.

Facebook Wi-Fi Finder afișează o rețea wireless gratuită în locațiile care au o pagină publică pe Facebook. Condiția este ca proprietarii barurilor și restaurantelor să fi menționat conectivitatea gratuită la internet ca fiind un beneficiu. Pentru a profita de noua funcție, trebuie să faci un tap pe cele trei linii din aplicația de mobil și să apeși pe Find Wi-Fi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele