10 aug. 2017 | 07:31

Facebook Watch: gigantul online a devenit alternativă la YouTube cu seriale și filme

ACTUALITATE
Facebook Watch: gigantul online a devenit alternativă la YouTube cu seriale și filme

Facebook Watch este un nou serviciu de streaming al companiei americane care va funcționa ca o alternativă la YouTube cu conținut original.

Au apărut de aproximativ un an speculații referitoare la intrarea Facebook în domeniul streamingului de conținut video. Clipurile video nu au lipsit niciodată de pe cea mai populară rețea socială. De acum înainte însă, prin intermediul Facebook Watch, acestea vor avea o secțiune dedicată pe web și în interfața aplicației de mobil, conform anunțului oficial al companiei.

Oficialii Facebook integrează deseori modificări mai mici sau mai mari în aplicația de Android și iPhone. Cu toate acestea, este prima oară când va fi vorba de o sursă complet nouă de conținut multimedia separată de News Feed, de pagina de profil sau de grupurile la care ești abonat. Dintr-un punct de vedere, noul Facebook Watch va funcționa ca o entitate complet separată de ceea ce reprezintă și oferă Facebook, dar se va reflecta, totuși, într-un buton în interiorul aceleeași aplicații.

Descrierea oficială a serviciului este cât se poate de clară, deși nu ne dăm încă seama care va fi direcția noii platforme și de ce avem nevoie de una. La prima vedere, se pare că serviciul va încerca să concureze cu YouTube, prin oferirea de seriale create de vloggeri îndrăgiți. În timp, vom vedea probabil și câteva producții cu un buget generos, acesta fiind și motivul pentru care descrierea inițială este atât de vagă.

Una peste alta, creatorii de conținut original vor avea acces prin Facebook Watch la o nouă platformă prin care să-și monetizeze clipurile, prin reclame sau primind bani direct de la Facebook. Ca opțiuni de personalizare a conținutului din Watch, întotdeauna vei vedea în față clipurile cu care au interacționat deja prietenii tăi. Te vei putea abona la diverse seriale, vei putea reacționa și comenta la ele. În prima fază de implementare, Facebook Watch va fi disponibil doar în SUA, urmând ca la o dată ulterioară să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele