10 sept. 2017 | 09:15

Epson lansează proiectorul cu laser perfect pentru sufragerie

ACTUALITATE
Epson lansează proiectorul cu laser perfect pentru sufragerie

Liderul din domeniul proiectoarelor la nivel global a decis să intre pe piața proiectoarelor cu laser folosind un model short-throw de invidiat.

Deși televizoarele de mari dimensiuni au evoluat într-un ritm foarte alert în ultimii ani, iar prețurile celor mai multe modele sunt accesibile, nimic nu se compară cu experiența utilizării unui proiector de calitate. Când spațiul de proiecție nu reprezintă o problemă, un astfel de gadget face minuni în sufragerie, mai ales dacă incorporează tehnologii noi, precum un sistem de proiecție cu laser.

După câțiva ani în care inovația din domeniul proiectoarelor s-a manifestat într-un ritm mai lent, mai multe companii din tech încearcă să-și lase amprenta pe acest segment de piață. Optoma a lansat de curând primul său proiector 4K cu o valoare de 2.000 de dolari, în timp ce Xiaomi speră să aducă tehnologia de proiecție din cinematografe în confortul căminului la sub 1500 de dolari.

Concurentul pentru toate aceste creații vine de la Epson și, pentru nu avea dubii în privința utilității sale, este intitulat Home Cinema LS100. Definit ca un proiector ultra short-throw, gadgetul îți generează un ecran de doi metri de la câțiva centimetri de perete. Are o rezoluție nativă Full HD, iar având în vedere restul specificațiilor, imaginea se anunță a fi spectaculoasă.

Epson LS100 este construit în jurul unui sistem de proiecție laser cu o putere luminoasă de 4000 lumeni. Rata de contrast specificată de 2.500.000:1 este dată tot de mecanismul laser și promite să se reflecte într-un negru profund și culori vii. Ideea de bază este că ar trebui să se vadă foarte bine chiar și în timpul zilei. În privința timpului de utilizare, nu trebuie să-ți faci griji de investiții în schimbarea lămpilor, deoarece Epson promite 10 ani de vizionări lipsite de stres. Cutia de mici dimensiuni incorporează trei porturi HDMI pe partea de conectică și va ajunge în magazine în această toamnă la prețul de 3.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele