eMAG Black Friday: Sfaturi generale de cumpărături în cursa reducerilor

eMAG Black Friday: Sfaturi generale de cumpărături în cursa reducerilor

Black Friday e primul Crăciun din an și cel mai bun pentru reduceri. Ca să profiți la maximum, mai ales la eMAG, îți trebuie câteva sfaturi.

eMAG a anunțat Black Friday pentru 17 noiembrie, a venit cu informații suplimentare pe 13 noiembrie, iar acum e timpul să îți faci ultimele pregătiri. Firesc, sunt o mulțime de magazine care au promoții, dar cel mai probabil tot AICI vei ajunge pentru promoții. Unele magazine au campanii în derulare, dar nu reușesc să atragă atenția asupra Black Friday la fel de bine. Evenimentul la eMAG va începe în dimineața zilei de 17 noiembrie, pe când Fashion Days va debuta în noaptea de joi spre vineri.

De Black Friday, atât pentru eMAG, cât și pentru Fashion Days și alte magazine, ar trebui să te pregătești mai ales cu aplicația. Ți-am pregătit ghiduri despre cum să activezi notificări pe Android și iPhone înainte de Black Friday 2017. Acum e timpul unor sfaturi mai aplicate. Este recomandat să nu cazi în extreme. Dacă vrei să te bucuri de haosul de Black Friday responsabil, iată câteva sugestii care ar putea să te ajute.

Înainte de Black Friday hotărăște-te înainte dacă vei cumpăra

Black Friday Prioritati

Gândește-te, mai presus de toate, de ce ai nevoie dintre toate produsele la reducere de Black Friday. Dacă nu găsești un răspuns la asta, ar putea fi puțin riscant să te aventurezi pe site-uri. Înainte să realizezi, vei avea deja în coșul de cumpărături lucruri pe care le-ai ales impulsiv. De aici și până la a te simți vinovat nu e decât un pas.

În cazul în care cauți să cumperi un cadou, scrie pe o listă toți oamenii cărora vrei să le cumperi câte ceva și ce anume vrei să le iei. Dacă vrei să achiziționezi lucruri pentru tine, fă o altă listă, dar una neapărat specifică. Dacă vrei haine, scrie exact ce piese dorești, nu te mulțumi cu ideea că vei lua orice e ieftin. Dacă vrei aparate electronice pentru bucătărie, gândește-te, înainte de toate, la ce este stricat și la ce lipsește cu adevărat.

Nu există Black Friday fără plan de luptă

Black Friday Planuri

Stabilește-ți un buget, indiferent de situația ta financiară, doar așa poți controla acele cumpărături impulsive, de moment. Decide din start ce sumă ești dispus să cheltui de Black Friday, pentru a evita cheltuielile inutile. De asemenea, fă-ți un orar. Este foarte important să știi la ce oră să intri pe site pentru a nu pierde cele mai bune oferte. Asta unde știi ora. Cum e cazul eMAG, trebuie să te bazezi pe noroc sau să te trezești dimineața devreme pentru a prinde momentul.

Nu uita să îți faci o listă cu ce magazine au reduceri: ce vând și mai ales cât durează reducerile. Unii retaileri mențin prețurile scăzute o zi, pe când cei mai mulți se întind pe tot weekendul. Ba chiar mulți au ajuns să facă săptămâni, luni, de Black Friday. Nu în ultimul rând, amintește-ți să fii flexibil. S-ar putea să te trezești că produsul dorit de tine s-a vândut deja, mai ales dacă acesta era unul popular. Caută și în alte surse, iar dacă nu îl găsești nici atunci, optează pentru un înlocuitor decent.

Încearcă să nu „înnebunești” de Black Friday

Black Friday Nebunie

Când simți că nu mai poți și că haosul de Black Friday pune stăpânire pe tine, ia o pauză. Nu are rost să înjuri și să spargi lucruri pentru că, până să finalizezi comanda, stocul s-a epuizat. Amintește-ți că, la urma urmei, sunt doar cumpărături. Dacă poți să înțelegi că, în esență, sărbătorim consumerismul, atunci vei putea să iei lucrurile ca atare. Black Friday nu este o cursă de viață și de moarte. Poate fi chiar amuzant, dacă știi să privești din perspectiva cea bună.

Ghid de cumpărături pentru Black Friday la eMAG

Ca în fiecare an, eMAG a venit cu câteva zile înainte cu un ghid special înainte de Black Friday. E structurat în câțiva pași simpli și ușor de urmat. Reducerile țin doar o zi, dar magazinul susține că va avea oferte toată ziua. Desigur, cele mai bune vor fi dimineața, mai ales la telefoane, laptopuri și electrocasnice.

Pregătește lista cu produsele favorite de Black Friday și ar trebui să ții cont că vor fi circa două milioane de produse la ofertă, din toate categoriile, de la eMAG și 4.000 de magazine listate în Marketplace.

Asigură-te că ai datele complete în cont (pe site sau în aplicația eMAG), pentru că ar fi pierdere de timp altfel. Asta înseamnă să ai cardul băgat, să ai adresa de livrare și orice alt element de care n-ar trebui să uiți. De asemenea, pe lângă livrarea prin curier, vor fi disponibile 15 showroom-uri eMAG și 600 de oficii poștale pentru ridicare personală în România. Da, Black Friday nu e doar despre București.

Instalează aplicația eMAG, cum ziceam mai sus, și primești notificare când începe „nebunia“. Nu uita de notificări și să-ți pui ceasul să sune devreme. Iar dacă ai aplicația, actualizeaz-o la ultima versiune. Ar trebui s-o folosești înainte, să te familiarizezi cu ea.

Salvează-ți inclusiv datele de card, mai ales dacă ai pus ochii pe niște produse care sunt la mare căutare și care se epuizează… deja.

eMAG Black Friday: ce să cumperi

Gândește-te serios la ce vrei să cumperi, o listă în sine chiar te va ajuta enorm, să nu aluneci în tentațiile reducerilor doar de dragul lor. Produse de care realmente îți sunt necesare, produse actuale, care să te țină minimum doi ani, ar fi de căutat, astfel încât să nu te chinui ulterior cu update-uri care nu mai vin, cu funcționalități care lipsesc și mai rău te încurcă decât să te ajute.

Citește și: