14 apr. 2017 | 14:00

După ce a clonat Snapchat, Instagram Stories învinge sursa inspirației

ACTUALITATE
După ce a clonat Snapchat, Instagram Stories învinge sursa inspirației

După ce Snapchat a refuzat oferta de achiziție a Facebook, compania lui Mark Zuckerberg i-a copiat toate funcțiile în aplicații precum Instagram Stories.

Este destul de greu să patentezi funcții abstracte pentru partajarea de conținut din rețele de socializare. Asta sub nici o formă nu înseamnă că nu este evident când cineva copiază de la altcineva. Este doar o confirmare a faptului că ar fi fost bine ca acest lucru să nu se întâmple. Se pare însă că practica de mai sus a dat roade în cazul aplicațiilor Facebook.

În ultimul an, am început să vedem în Messenger, pe Facebook, în Instagram sau WhatsApp funcții aduse din Snapchat. Majoritatea gravitau în jurul conceptului de imagini efemere. Era vorba de povești spuse prin fotografii editate, cu emoticoane și stickere ce urmau să dispară în 24 de ore. Nici măcar numele acestor funcții copiate nu au fost foarte creative. Snapchat Stories a ajuns pe Instagram cu numele de Instagram Stories.

O dovadă a faptului că Instagram este foarte popular, iar puterea Facebook în domeniul rețelor de socializare este incomensurabilă, a devenit evidentă după lansarea Instagram Stories. La scurt timp după implementarea respectivei funcții, creșterea utilizatorilor de Snapchat a scăzut cu 82%. Ca situația să fie mai gravă, Instagram Stories tocmai a depășit în mod oficial numărul celor care folosesc Snapchat. Cu alte cuvinte, clona a devenit mai bună și populară decât originalul.

Instagram Stories are la această oră aproximativ 200 de milioane de utilizatori zilnici. În ultimul trimestru în care Snapchat și-a făcut publice statistice legate de utilizatori, în T4 2014, Snapchat avea 158 de milioane de utilizatori zilnic. Cu o rată de creștere de 3,2%, este evident că a devenit aproape imposibilă prinderea din urmă a Instagram Stories.

Pentru a celebra această performanță, oficialii Instagram s-au decis să mai copieze câteva particularități de la Snapchat. Printr-un nou set de unelte pentru stickere, puteți transforma selfie-uri personale în stickere pe care să le folosiți pentru a transmite diverse stări de spirit. Pe Snapchat, funcția este intitulată 3D Stickers.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele