24 iul. 2017 | 19:04

Replica veteranului care a văzut Dunkirk îți arată de ce avem nevoie de cinematografie bună

ACTUALITATE
Replica veteranului care a văzut Dunkirk îți arată de ce avem nevoie de cinematografie bună

Nu trece nici o zi fără să avem știri despre noua capodoperă cinematografică regizată de Cristopher Nolan. Dunkirk reprezintă ecranizarea evenimentelor nefaste care s-au petrecut pe plajele Franceze acum mai bine de 70 de ani. Însă ce impact ar putea avea filmul asupra unui veteran care chiar a luat parte la bătălia de la Dunkirk? Aflăm chiar de la unul.

Ken Sturdy, un veteran de 97 de ani, a urmărit filmul regizat de Cristopher Nolan într-un cinema din Calgary, Canada. El este unul dintre puținii oameni care mai trăiesc și care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial. După ce a vizionat Dunkirk, el s-a declarat foarte impresionat de film și a spus că toată experiența a fost una extrem de reală. ”E ca și când aș fi fost iar acolo”, a povestit veteranul.

Sturdy a fost ofițer de comunicații în Marina Regală, pe timpul războiului, și a luat parte la luptele care au avut loc la Dunkirk. El a ajutat soldații de pe plajă să ajungă mai repede la bărcile de salvare pentru a putea facilita evacuarea rapidă. ”Aveam 20 de ani când s-a întâplat asta. A fost foarte greu la Dunkirk. Mi-am văzut foarte mulți prieteni murind”, mai spune Sturdy, conform Mashable.

Vizibil marcat, veteranul a mai declarat că oamenii trebuie să înțeleagă cât de nenorocit poate fi un război. ”Astăzi am plâns pentru că toate aceste nenorociri nu se vor termina vreodată. Noi oamenii, ca specie, suntem foarte inteligenți și suntem capabili de lucruri uimitoare. Putem zbura pâmă la lună, însă, în același timp, suntem capabili de lucruri atât de rele”, a completat Ken Sturdy.