21 feb. 2017 | 11:37

Donald Trump deține mii de site-uri legate de numele său

ACTUALITATE
Donald Trump deține mii de site-uri legate de numele său

Donald Trump a investit, de-a lungul anilor, în mii de domenii de internet, unele pentru afaceri, iar altele pentru a se proteja împotriva criticilor.

Președintele SUA are un portofoliu cel puțin vast atunci când vine vorba de domeniile de internet pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului. Unele dintre acestea sunt relevante pentru afacerile sale, cum ar fi TrumpOrganization.com, sau TrumpBuilding.org.

Acesta s-a gândit însă nu doar la domeniile care i-ar putea aduce beneficii, ci și la cele care i-ar putea cauza probleme. Astfel, majoritatea domeniilor înregistrate de către acesta sunt ideale pentru site-uri care l-ar critica pe Donald Trump. Unele dintre acestea ar fi TrumpFraud.org și TrumpScam.com, despre care putem să ne dăm seama la ce ar putea fi folosite.

Unul dintre cele mai bune exemple de cumpărare de domenii ”pro și contra” se leagă de domeniul TrumpNetwork.com, cumpărat de fostul magnat în 2007, pentru pregătirea unei companii de tip MLM, un tip de afacere controversat, asemănător cu o schemă piramidală. Trump era conștient de asta, astfel că înainte de lansarea companiei, în 2009, a cumpărat domenii de internet ca TrumpNetworkFraud.com, TrumpNetworkPyramidScheme.com, TrumpNetworkPonziScheme.com și alte 15 site-uri asemănătoare.

Donald Trump deține, în continuare, domenii de internet pentru afaceri eșuate, cum ar fi TrumpVodkaSucks.com (votca sa a fost scoasă de pe piață din cauza vânzărilor slabe). Președintele Statelor Unite are, în total, 3.643 de domenii de internet înregistrate, cea mai bună parte dintre acestea conținând, într-un fel sau altul, numele său.

Acesta are și site-uri precum NoMoreTrump.com, ImBeingSuedByTheDonald.com (având în vedere tendința acestuia de a da în judecată persoanele critice față de el), dar și TrumpEmpire.com sau TrumpArmy.com.

În mod interesant, acesta pare să nu fi fost suficient de prevăzător încât să înregistreze domeniul ImpeachTrump.com, relatează gizmodo.com.